• Doelpuntenregen bij JO19-1

Nadat vorige week moeizaam een puntje gepakt werd bij ex-1e-klasser Semper Altius JO19-1 (2-2) stond vandaag het nog ongeslagen Moerkapelle JO19-1 als tegenstander op het kunstgras van vv Naaldwijk. Een veld waar de stormachtige wind vandaag haaks op stond waardoor beide teams evenveel voor- of nadeel zouden hebben tijdens de hele wedstrijd. Voor voldoende wind was dus weer gezorgd, de regen produceerden de 22 spelers vandaag zelf....doelpuntenregen dus....

JO19-1 begon lekker aan de wedstrijd en creëerde wat kleine kansjes, maar toch was het Moerkapelle dat al na 5 minuten op voorsprong kwam via een onnodige penalty. 0-1. Dit was tevens het startsein voor een waar doelpuntenfestijn. in de 20ste minuut wist, de weer teruggekeerde Bram op aangeven van Daan de verdiende gelijkmaker te noteren: 1-1. Said zorgde kort daarna direct voor een voorsprong: 2-1. Lang kon JO19-1 hiervan echter niet genieten want een foutje in de defensie werd vakkundig afgestraft: 2-2.
    Toch merkte je aan alles dat Naaldwijk deze wedstrijd zou gaan winnen. Er werden volop kansen gecreëerd maar mede door de onvoorspelbare wind was niet elke kans raak en tevens bleek Moerkapelle over veerkracht en een snelle counter te beschikken waardoor men de 4-2 score door wederom Bram en Said toch weer wat spannender maakte: 4-3.
    Op slag van rust bracht Said toch de genadeklap toe: 5-3 en deze zou Moerkapelle de gehele 2e helft niet meer te boven komen.
    Zonder zelf fantastisch te voetballen werd de score in die 2e helft nog uitgebouwd naar 7-3 door Thijs en Bram en bleek Moerkapelle toch steeds minder op een geoliede machine die nog ongeslagen was te lijken. Trainer Tim kon naar hartelust wisselen om jongens die terugkwamen van een blessure weer wat speeltijd te gunnen zonder dat dit ook maar iets af deed aan de overmacht waarmee JO19-1 deze wedstrijd uitspeelde.
    Volgende week speelt JO19-1 uit bij Loosduinen JO19-1, een team dat na een stroeve start nu toch haar draai gevonden lijkt te hebben getuige de 4-0 overwinning gisteren op Semper Altius. Al met al weer een spannend potje dus volgende week.