• DUNO maakt Naaldwijk weer lastig

Op vreemde tijdstip van kwart over twee begon Naaldwijk aan de wedstrijd tegen DUNO in De Haag. De Haagse ploeg is voor de witkielen altijd een lastige ploeg zeker wanneer zij thuisspelen. Ook nu was het geval zeker omdat de thuisploeg het voordeel van het op het ook klein lijkende kunstgrasveld waar de bal de meest vreemde stuitbewegingen op maakt. Zoals zo vaak de laatste weken was Naaldwijk ook nu de bovenliggende partij maar het was DUNO dat een niet te missen kans leek te krijgen. Gelukkig voor Naaldwijk verslikte de aanvaller zich in de bal en bleef het bij een achterbal. Vervolgens leek Michiel van den Berg via een schot de 0 – 1 te maken maar de doelman van DUNO stond op zijn post zodat de het 0 – 0 bleef. De naar voren bleef Naaldwijk en ook nekte dat Naaldwijk weer want bij een uitval van DUNO scoorde de gastheren de 1 – 0. Naaldwijk bleef volhouden en probeerde bij man en macht de gelijkmaker te forceren. Via de hoge bal werd de aanval gekozen maar bij moet elkaar wel coachen of niet altijd de bal willen toucheren. Jordy van Calsteren leek een goede kop kans te krijgen maar het Laurens Bouritius schampte bal nog net waardoor over Van Calsteren heen vloog. Had de bal laten gaan denk je dan en andere kant roep dan wat! Even later kreeg Jordy van Calsteren wel een mooie kans en hij deed ook goed maar de doelman van DUNO wist met een mooie duik de bal te klemmen na een kopbal waarvan iedereen dacht dat dit de 1 – 1 zou zijn. Het spel golfde even op en neer en waarbij gelukkig voor Naaldwijk DUNO slordig met de mogelijkheden omging. In de slotfase van de eerste was het Danny Niël die nog dicht bij de gelijkmaker was bij de eerste paal maar de bal verdween over de achterlijn.
    Naaldwijk begon voortvarend aan de tweede helft door direct de op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het zat Naaldwijk echter niet mee want zowel Danny Niël en Thomas Karsten hadden hun dag niet. Naaldwijk kreeg hulp van de verdediging van DUNO. Zo kwamen zij eerst met tien te staan om zo’n 12 minuten later een strafschop te veroorzaken, de actieve Jordy van Calsteren werd in de mangel genomen en naar de grond gebracht. Michiel van den Berg nam als aanvoerde de verantwoording en maakte zo de 1 – 1. De tien van DUNO werden mede door inbreng van Jeroen Vogels en Sean van der Wilk nog meer onder druk. De kansen bleven dan ook niet en er kwamen doelrijpe kansen door schoten van Jeroen Vogels en Dennis van Dijk maar deze miste helaas de kracht om tot doelpunt te worden gepromoveerd. Daarvoor was een schot van Thomas Karsten nog door de doelman van DUNO tot hoekschop verwerkt. Jordy van Calsteren kreeg twee mogelijkheden. Bij één kwam hij net niet uit waardoor die scoringskans verloren en de bij tweede kon hij geen voldoende kracht meegeven aan zijn kopbal. Achterin bleef Naaldwijk door beducht voor de counter van DUNO door de inbreng Saïd Jahangir. Ondanks dat de gastheer een half uur met tien man speelde kwam Naaldwijk niet verder dan 1 – 1 maar daartegenover staat dat Naaldwijk het altijd lastig heeft in Den Haag bij DUNO dus is dit misschien best wel een goed resultaat. Zo kunnen we dus vol goede moed uitkijken naar de wedstrijd van volgende week thuis tegen DSVP.

Naaldwijk 2 heeft het lastig en ook liet het goed spel maar was het niet gelukkig. Het wist driemaal te scoren, dat is een positief feit. Velo 3 was daarentegen beter in door vijfmaal goed af te ronden. Helaas weer verlies voor de witkielen.

Naaldwijk 3 moest ook bezoek in Wateringen bij Velo 5. Dit werd clash tussen oud, Velo, en jong, Naaldwijk. De ervaring bracht meer rust en probeerde het ook soms op een intimiderende om de jeugd van Naaldwijk te verslaan. Dat lukte niet want bleef overeind en wist door een knappe 3 – 3 een punt mee naar Naaldwijk te nemen.

Naaldwijk 5 had het na de overwinning in de sportpark derby lastig tegen Quintus 3. Het thuisspelende Naaldwijk kon nu geen potten breken en moest door 3 – 7 eindstand de winst aan Quintus laten.

Naaldwijk 7 speelde uit bij HVC’10 tegen het achtste. Naaldwijk kon geen echte weerstand bieden en het verloor dan ook met 6 – 1.