• Jan van der Sar stopt als assistent-trainer

  Assistent-trainer van het 1e elftal Jan van der Sar stopt bij Naaldwijk. Hij kwam in augustus 2016 als assistent-trainer naar Naaldwijk en nam in het seizoen 2019-2020 een periode met succes het hoofdtrainerschap voor zijn rekening.

  Jan startte bij Naaldwijk onder Chris Treling, een trainer die hij als speler van het 1e elftal van vv ’s-Gravenzande (Rood-Wit)* al had meegemaakt. Hij werkte 3 jaar met Chris samen. Daarna assisteerde hij Patrick Fieret die in november 2019 vroegtijdig opstapte. Jan werd gevraagd om het tijdelijk over te nemen en dat deed hij met succes. Hij wist het 1e elftal van een degradatieplaats naar een veilige plaats te loodsen.

  Jan is bij uitstek ‘een sfeertrainer’. Bij Naaldwijk regelde hij op donderdagavonden na de training vaak hapjes en op zaterdagen liep hij na de wedstrijd druk heen en weer met kannen bier. Hij vond het belangrijk om van de groep een eenheid te maken en daarmee de prestaties te bevorderen. Toen vorig jaar het bestuur met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer Harry Akkermans voor een iets andere aanpak koos, had Jan hiermee moeite. De afgelopen weken heeft de technische commissie (TC) hierover met Jan gesproken. Helaas nam Jan het besluit om te stoppen. De het bestuur en de TC betreuren dit, maar respecteren zijn besluit.

  De vv Naaldwijk is Jan van der Sar zeer erkentelijk voor zijn inzet als (assistent-)trainer de afgelopen jaren.

  Jan gaat zich nu oriënteren op een nieuwe functie in de voetballerij. Hopelijk bij de vv Naaldwijk want Jan is de afgelopen jaren echt een vv Naaldwijk-man geworden. We hopen Jan daarom nog vaak op ons sportpark te mogen begroeten, is het niet in functie dan wel als supporter langs de lijn. 

  Bestuurslid voetbalzaken en de Technische Commissie

  *Als voetballer was Jan jarenlang actief in het eerste elftal van vv ’s-Gravenzande, Maasdijk, Hoekse Boys en Monster. Voordat hij bij Naaldwijk kwam, was hij trainer van onder meer Loosduinen en Hoekse Boys.