• JO19-1 begint competitie met nipte maar doelpuntrijke overwinning

  Ook voor JO19-1 is de competitie weer begonnen. Nadat in oefen- en bekerwedstrijden al was gebleken dat doelpunten, zowel voor als tegen, makkelijk vallen bij dit team (Den Hoorn JO19-2 uit 2-3, fc 's-Gravenzande JO19-2 uit 1-5, Nootdorp JO19-1 thuis 4-6, Rhoon JO19-1 thuis 0-0 en 2-1) bleek dit ook afgelopen zaterdag tegen sv Erasmus JO19-1 het geval.

  Naaldwijk startte overtuigend en binnen een paar minuten soleerde Mick al door het middenveld en de verdediging van Erasmus. Helaas had hij daarna geen controle genoeg meer om de bal zuiver langs de keeper te spelen.
  Daarna werd het initiatief steeds meer aan Erasmus gelaten en de behendige spelers van dat team wisten daar wel raad mee. Naaldwijk werd af en toe overlopen en de verdedigers en keeper hadden na 20 minuten geen antwoord op een doorgebroken speler van Erasmus: 1-0.
  Naaldwijk bleef het lastig houden maar krabbelde in de 35ste minuut wel weer een beetje terug door een zondagsschot van Yorick dat er zomaar in de verre hoek invloog: 1-1.
  Dit gaf Naaldwijk duidelijk vleugels en 10 minuten later eindigde een fraaie combinatie bij de goed vrijstaande Yorick die zijn 2e kon maken: 1-2.
  Zonde is het dan om nog in dezelfde minuut weer een speler van Erasmus alleen op Mike af te laten gaan, waardoor er toch met 2-2 gerust ging worden.
  Een terechte tussenstand en het was maar de vraag wat de doorslag zou gaan geven: de individuele acties van enkele Erasmus spelers of het meer als team spelende Naaldwijk dat leuk combineerde maar ook slordig was.
  Na 3 minuten in de 2e helft leek het antwoord al gegeven te worden. Een Erasmus speler ontving op de rand van het 16meter gebied de bal, zette met 1 kapbeweging de Naaldwijk se verdediging op een dwaalspoor en schoot vanuit stand de bal onhoudbaar in de kruising: 2-3.
  Erasmus was duidelijk even de betere maar de ommekeer kwam na een minuut of 15 in de 2e helft toen een speler van Erasmus tegen een gele kaart op liep en 10 minuten tijdstraf kreeg. Naaldwijk greep deze kans met beide handen aan en korte tijd later kon de Erasmus keeper een venijnig schot van Tim uit de tweede lijn niet goed verwerken. Daan was er als de kippen bij om dat af te straffen: 3-3.
  Het geloof was weer terug en ook tegen 11 bleef Naaldwijk nu de sterkste met enkele mooie aanvallen. Bij 1 van die aanvallen werd Tim onregelementair tegen gehouden in het penaltygebied. De goed leidende scheidsrechter wees resoluut naar de stip en nu was het Daan die met zijn 2e doelpunt de keeper naar de verkeerde hoek stuurde: 3-4.
  Hierna was het gedaan met de wedstrijd want het taalgebruik van enkele Erasmus spelers zakte naar een bedenkelijk niveau en het was heel duidelijk dat er een sterke correlatie was met het daarna door hen vertoonde spel.
  De scheidsrechter besloot het allemaal nog even rustig aan te kijken totdat het ook hem te gortig werd. Een rode kaart kon niet uitblijven en kort daarna was de 1e overwinning in deze competitie een feit voor JO19-1.
  Volgende week spelen we om 14.30 thuis tegen Quick JO19-2.