• JO19-1 gaat pas in de 2e helft voetballen....en wint

Op 13 april was het Naaldwijkse hoofdveld weer eens het strijdtoneel voor de toekomst van vv Naaldwijk. Daar waar zon en sneeuwbui boven het veld streden om de overwinning waren het JO19-1 en Honselersdijk JO19-2 die het op het veld mochten laten zien.
    Na de zeperd van vorige week (8-0 pak slaag tegen Forum Sport) werd een getergd team verwacht, maar niets was minder waar. Ook nu werd er in de 1e helft maar erg matig gespeeld en gaf men al na 10 minuten een voorsprong aan de tegenstander: 0-1.

Het duurde erg lang voordat Naaldwijk zich daar een beetje van kon herpakken tegen een tegenstander die wel streed maar nou echt niet overtuigde. Toch was hun voorsprong lange tijd verdiend en dat zegt dus voldoende over het spel van JO19-1. Pas na een half uur spelen kon Bram al koppend de keeper van Honselersdijk verschalken: 1-1. Tot aan de rust bleef het vervolgens slecht van Naaldwijkse zijde.

Na rust echter een totaal ander beeld. Naaldwijk overheerste en elke 2e bal was voor een Naaldwijker waardoor er bijna continu aanvallend vooruit gevoetbald en gedacht kon worden. Dit bleek voor Honselersdijk op een gegeven moment te veel van het goede en steeds meer spelers van de tegenstander konden het niveau wat Naaldwijk toen wel ineens weer liet zien niet volgen. Kansen volgden voor JO19-1 en het was invaller Dylan die na 20 minuten in de 2e helft de 2-1 binnenkopte. Naaldwijk kreeg vervolgens nog enkele opgelegde kansen maar het vizier stond niet bij iedereen even scherp vandaag anders waren er absoluut nog meer doelpunten gevallen dan de 2 die nu nog door Said en Daan gemaakt werden: 4-1. In de laatste paar minuten brak Honselersdijk er nog een paar keer gevaarlijk uit en moest keeper Frank nog een paar keer gestrekt naar de hoek. Met zijn lengte was dat allemaal geen probleem en de 4-1 overwinning werd op basis van de 2e helft terecht binnengehaald.

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg staat men nu op de 4e plaats in deze 2e klasse en dat zou ook zomaar weleens de eindklassering voor dit team, dat hele goede momenten en wedstrijden nog te vaak afwisselt met mindere perioden, kunnen worden.

Volgende week zaterdag staat er geen competitie op het programma maar op 2e Paasdag mag dit team de Naaldwijkse clubkleuren verdedigen op het WK voor JO19-1-teams in Honselersdijk.

Voor de liefhebbers, de loting is al geweest en de wedstrijden en tijden zijn bekend:

10.30 Westlandia - Naaldwijk
    11.30 Naaldwijk - Honselersdijk
    12.00 Verburch - Naaldwijk
    13.00 Naaldwijk - Lyra

Stuk voor stuk op papier allemaal sterkere tegenstanders, maar het is en blijft voetbal en een wedstrijd duurt maar 25 minuten....dus wie weet

Succes in ieder geval