• JO19-1 kent nog weinig geluk in 2020

  Vorm is iets ongrijpbaars en kan zo verdwenen zijn en ook zo weer terugkeren. Door diverse factoren is de vorm van JO19-1 in 2020 nog even niet op het niveau als waar het in 2019 eindigde. Ook afgelopen zaterdag moest het trainersduo weer volop improviseren om een volwaardig JO19-1 team op de been te krijgen. Door afwezigheid van enkele spelers en blessures (zelfs tijdens de warming up kwam er daar nog 1 bij) moest er flink geschoven worden met poppetjes. Ook een JO17-1-speler werd opgeroepen en speelde een gedeelte van de wedstrijd ook gewoon lekker mee. Tel daar bij op dat Bram tijdens zijn 1e actie zodanig zijn knie overstrekte dat verder spelen lastig was (wel geprobeerd) en alle ingrediënten zijn weer aanwezig om het tegen VFC JO19-2 erg lastig te krijgen.

  Ondanks alle omzettingen was JO19-1 voetballend wel beter maar voorin kon het niet echt gevaarlijk worden. Tot nu toe scoorde JO19-1 in alle wedstrijden dit seizoen, maar tegen VFC JO19-2 lukte dat dus voor het eerst dit seizoen niet. VFC verdedigde geduldig en had telkens weer een mannetje op de juiste plek staan om de laatste eindpass van Naaldwijk nog net even van richting te veranderen. Naaldwijk probeerde dat 1e doelpunt te forceren door ook verdedigers mee op te laten komen. Dit werd ze ook gelijk noodlottig bij een snelle omschakeling door VFC die na een onderschepping met een lange bal de compleet vrijstaande spits kon lanceren (zonder een Naaldwijkse verdediger in de buurt). Via de binnenkant van de paal (die pech heb je dan als JO19-1 zijnde ook nog eens een keer) werd het dus tegen de verhouding in 0-1.
  Door de vele omzettingen bij JO19-1 kwamen de echte automatismes niet echt uit de verf en ging men steeds meer tegen zichzelf voetballen. VFC bleef geduldig elke aanval neutraliseren waarbij hun keeper menigmaal de reddende engel bleek. Tijdens het laatste kwartier werd nog alles op alles gezet en het was echt wachten op de verdiende gelijkmaker. Schoten van Jari werden echter keer op keer geblokt door de keeper en in de laatste minuut leek Mike (ja, normaal onze keeper maar nu als extra stormram in de spits geposteerd) met een hele knappe kopbal, tegendraads en laag naar de hoek, toch nog voor een puntje te gaan zorgen.....maar met een ongelofelijke snoekduik tikte de keeper ook die bal nog net naast de paal.
  Wat ons dus niet lukte lukte VFC in de laatste minuut nog wel: scoren. Met een boogballetje werd Brandon gepasseerd.

  0-2 werd dus de eindstand in een overigens heel sportief duel en voorlopig lijkt JO19-1 (nog) geen rol te gaan spelen in deze 1e klasse. Ik schrijf bewust \"(nog)\" omdat de competitie bestaat uit 10 wedstrijden en er pas 2 gespeeld zijn. Alles is dus nog mogelijk en zodra het geluk en de vorm weer een beetje de zijde van JO19-1 gaan kiezen dan wordt er heus nog een opmars ingezet.

  Volgende week een bekerintermezzo tegen Forum Sport JO19-2. Het betreft hier inmiddels al de 1/8ste finales en er vanuitgaande dat alle spelers present zijn en de blessures meevallen dan kan zo'n wedstrijd ook zomaar al de ommekeer betekenen.