• JO19-1 lijdt geflatteerde nederlaag tegen kampioen

  Op een winderig sportpark in Schipluiden speelde JO19-1 afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd in de najaarsreeks. Tegenstander was kampioen Schipluiden, dat tot nu toe alles nog gewonnen had. Ondanks dat JO19-1 nog steeds met enkele blessures kampt en Bram nog steeds uitgeleend is aan het 1e trad JO19-1 de kampioen echter onbevangen tegemoet.

  Naaldwijk speelde, zeker in de 1e helft, een prima pot voetbal en kreeg ook diverse kansen. Geen moment was zichtbaar dat hier de kampioen tegen de nummer 6 speelde. Kansen moeten natuurlijk echter wel benut worden en daar ontbrak het vandaag een beetje aan. De grootste kans kreeg Said, die zijn schot uit een moeilijke hoek op de kruising zag belanden. Verder hielden beide doelmannen in die 1e helft goed stand en bleef het 0-0, waar Naaldwijk het meeste recht had op een voorsprong.
  De start in de 2e helft was weer heel goed van JO19-1, lekker vroeg storen en met gevarieerd aanvalsspel het vijandelijke doel opzoeken. Weer was het Said die kort na rust de paal trof na een fraai afstandsschot. Ook op andere manieren lukte het Naaldwijk niet om de bal in het doel te krijgen en dan komt natuurlijk dat onvermijdelijke moment waarop de tegenstander in een 1 tegen 1 situatie voor ons doel wel die bal in het netje weet te leggen: 1-0.
  Naaldwijk bleef het proberen, maar Schipluiden kon steeds nadrukkelijker op snelle counters spelen. Halverwege de 2e helft leverde dit kort na elkaar nog eens 2 doelpunten op: 3-0. Het enige dat Naaldwijk vandaag van deze tegenstander kon leren was de effectiviteit in de afronding.
  Uiteindelijk werd met de 3-0 stand ook het eind bereikt en kon Schipluiden het kampioenschap gaan vieren. Voor JO19-1 breekt nu een (lange) winterstop aan waarbij half januari ook de nieuwe voorjaarsindeling bekendgemaakt zal worden door de KNVB.
  JO19-1 sluit deze najaarsreeks af op een 6e plek. Iets lager dan waar de kenners vooraf op hadden gehoopt of gerekend. Maar daarbij wel de aantekening dat JO19-1 diverse wedstrijden voetballend wel de betere was maar dit niet in de score tot uitdrukking kon brengen waarna er soms iets te gemakzuchtig wel doelpunten aan de tegenstander geschonken werden.
  Volgens mij kan dit team dan ook met opgeheven hoofd de voorjaarscompetitie in gaan en gaan we vast nog veel leuke voetbalmomenten beleven.