• JO19-1 wint ook mindere wedstrijd tegen Maasdijk

  Zaterdag 10 oktober stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Maasdijk JO19-1 op het programma. Maar eerst nog even een kort terugblik op de wedstrijd van de week daarvoor (tegen Laakkwartier JO19-1).
  Door "omstandigheden" is er geen verslag van Naaldwijkse zijde, maar onze tegenstander was zo vriendelijk om wel een verslag te publiceren zodat we de wedstrijd vanuit hun standpunt kunnen lezen: https://www.laakkwartier.nl/113/34652/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3.
  Aanvullend kunnen we nog wel zeggen dat voor Naaldwijk tijdens dat duel 6 spelers trefzeker waren, te weten: Ali, Randy, Yorick, Jessey, Daan en Tim.

  Dan terug naar Maasdijk. Deze tegenstander had alles (2x;-) nog gewonnen deze competitie. Dus we waren gewaarschuwd, zeker ook omdat we het daar altijd lastig hebben. Zonder de afwezige Jessey kwam Naaldwijk vandaag niet echt in haar spel. Misschien was dat de verdienste van Maasdijk maar die hadden op hun beurt niet de creativiteit in hun team om er echt wat mee te doen. Het spel was erg rommelig en voorspelbaar van beide kanten en echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Yorick snapte wat de wedstrijd nodig had. In de 15e minuut probeerde hij het van afstand en ik weet niet of hij het echt zo bedoelde maar de bal verdween onberispelijk en onhoudbaar in de kruising: 0-1.
  Vanaf de aftrap gaven we de voorsprong echter ook direct weer weg. Een klein inschattingsfoutje (in de 2e helft meer dan goed gemaakt!!) van Mike zorgde voor 1-1.
  Na deze korte opleving begon het gerommel van beide zijden weer van vooraf aan en moesten we wachten tot de 40ste minuut voordat Naaldwijk een perfecte aanval op de mat legde. Aan het eind van die aanval stond Randy om het af te maken: 1-2.
  Het was duidelijk dat als het Naaldwijk zou gaan lukken om meer van dat soort aanvallen te produceren in de 2e helft dat ze de zege voor het grijpen hadden. Maar om een lang verhaal kort te maken, het lukte gewoon niet vanmiddag en naarmate de 2e helft vorderde begon Maasdijk steeds nadrukkelijker de helft van Naaldwijk op te zoeken zonder dat Naaldwijk daar veel tegenover kon stellen. Het was vooral tegenhouden en dat lukte vrij goed.
  Het was te danken aan keeper Mike die met enkele fantastische reddingen zijn team op de been hield dat Naaldwijk de voorsprong vast kon houden. Met nog 5 minuten op de klok leek de wedstrijd toch nog definitief in Naaldwijks voordeel beslist te gaan worden. Tim werd nl onderuit gehaald in het strafschopgebied maar de scheidsrechter zag er slechts een corner in. Kort daarna was het echter Maasdijk dat nog een grote kans op de gelijkmaker kreeg maar weer waren het Mike en de lat die redding brachten.
  In de slotseconden kreeg de wedstrijd voor Maasdijk nog een vervelend slot. Bij een ongelukkige botsing raakte één van hun spelers dusdanig geblesseerd dat er een ambulance moest komen. Namens JO19-1 van VV Naaldwijk wensen wij deze speler veel sterkte en beterschap.
  De wedstrijd was inmiddels beëindigd en de 3 punten konden mee naar Naaldwijk. JO19-1 nestelt zich met 10 uit 4 lekker in de kopgroep van deze 1e klasse poule.
  A.s. woensdag speelt JO19-1 thuis het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Rhoon JO19-1 voor de beker. Bij winst of een gelijkspel (en zelfs een hele kleine nederlaag) bekert Naaldwijk verder. Feit is wel dat er dan nog 53 minuten lang alles gegeven zal moeten worden.
  Zaterdag de 17de staat er geen wedstrijd ingepland.