• Kennen jullie ‘Naaldwijk Vrouwen 2’ al?

  Het welbekende MO19 is dit seizoen verder gegaan onder de naam Naaldwijk Vrouwen 2 (VR2). Dat betekent dat zij vanaf dit seizoen het fysiek een stuk zwaarder gaan krijgen en zoals de dames zelf zeggen, zullen zij nu moeten gaan strijden tegen de “huisvrouwen”.

  Dit seizoen zijn we gestart met de bekercompetitie waarin de dames zich al heel goed hebben neergezet en tevens hebben laten zien dat zij er staan en de strijd aan kunnen. In de bekercompetitie zijn zij namelijk als 2e uit de bus gekomen. De winnaar van deze bekercompetitie is HVC’10 geworden en dit is het team waartegen Naaldwijk VR2 met een eindstand van 2-2 is geëindigd. We stonden voor met een stand van 2-3, maar helaas werd er een doelpunt aan onze kant afgekeurd.
  Net startend tussen de vrouwen, maar de dames hebben nu al goed van zich laten horen! Al met al, dit belooft dus wat voor de competitie.

  En afgelopen zaterdag was onze 1e competitiewedstrijd…
  In het mooie, idyllische Schipluiden, waar wij het hoofdveld met een heerlijk zonnetje mochten betreden. We hadden met elkaar afgesproken om vanaf het begin van de wedstrijd vol in de aanval te gaan om ervoor te zorgen dat we een voorsprong zouden krijgen.

  En de aanval was er…
  We stonden merendeel van de wedstrijd op de helft van de tegenpartij, tot vervelends toe voor onze keepster Jade, die niet tot nauwelijks in actie hoefde te komen.
  En wat een kansen hadden onze dames!
  Estelle, Melissa, Isa, Beau, Carly, Kathy, Sam, Sam V., Gallyon…..bijna iedereen uit het team heeft wel een poging gedaan. De bal kwam overal….op de paal, net langs het goal, net over het goal, keepster die net elke keer weer op de verkeerde plek (voor ons dan) stond. Bijna alle scenario’s om een bal in het goal te krijgen, hebben we afgelopen zaterdag voorbij zien komen.

  Ik zeg bewust 'bijna', want onze linksback besloot om aan deze hele situatie een eind te maken en zij had voor ons nog 1 scenario in petto. Paulien besloot om net voorbij de middenlijn ook een poging te wagen, haalde uit en schoot de bal met een bocht over de keepster van Schipluiden heen, zo het goal in….
  0-1 voor Naaldwijk VR2!!

  Met nog maar 10 minuten te gaan, moesten we het zien dicht te houden. Niemand van de tegenpartij mocht er langs en dat moest Gioia ook gedacht hebben; “alles voor het team”. Ze gooide zichzelf in de strijd en kreeg op nog geen meter afstand de bal hard tegen haar pols aangeschoten met als resultaat een zwaar gekneusde pols. Beterschap Gioia!

  Tot het eind van de wedstrijd hebben de dames gestreden en hebben zij de 1e overwinning binnengehaald. Op naar volgende week!

  Wij spelen zaterdag 28 september thuis tegen Die Haghe, dus als jullie ons willen aanmoedigen? Veld 3 om 12.30u, tot dan!