• Moeizame start voorjaarscompetitie JO19-1

  Na bijna 2 maanden zonder competitievoetbal mocht ook JO19-1 nu weer de wei in. Het werd geen onverdeeld succes, alhoewel de vechtlust van de spelers in het laatste kwartiertje nog wel zorgde voor een puntje in de ouverture tegen MVV'27 JO19-1. En meer had er zeker in gezeten....

  De najaarscompetitie was afgesloten met een 2e plaats in de 1e klasse en de plannen waren groots om het in de voorjaarscompetitie nog beter te gaan doen. Er stonden 5 oefenwedstrijden gepland in januari (veelal tegen hoofdklassers) en tevens was een heus trainingsweekend ingepland. Dit alles om de spelers optimaal aan de start te krijgen voor de voorjaarscompetitie die eigenlijk vorige week zou starten. Helaas lopen sommige zaken nou eenmaal wel eens anders.....

  De oefenwedstrijd tegen DSVP JO19-2 werd nog wel gespeeld, alhoewel er toen al enkele spelers geblesseerd waren of uit voorzorg niet speelden. Er werd 6-2 gewonnen, maar het leverde tevens 2 nieuwe blessures op. Tijdens het, door iedereen als zeer positief ervaren, trainingswekend in Apeldoorn in het daarop volgende weekend werd helaas verloren van het plaatselijke Victoria Boys JO19-1 (2-1) maar daar heeft de sfeer tijdens dit weekend absoluut niet onder geleden. Een, door de trainers georganiseerde sportquiz kon weinig schade aan de spelers aanrichten maar de daaropvolgende bubble ball activiteit zorgde wel voor nog een blessure zodat de teller van afwezigen op 5 a 6 kwam te staan. Het nachtje stappen in Apeldoorn was voor allen (geblesseerd of niet) een welkome afleiding.

  Deze blessuregolf zorgde er voor dat alle verder geplande oefenwedstrijden en de 1e competitiewedstrijd tegen DVO'32 helaas gecanceld moesten worden. Afgelopen woensdag werd er door iedereen voor het eerst weer voluit getraind....net op tijd voor de wedstrijd tegen MVV'27 JO19-1 van vandaag. Maar het mag duidelijk zijn dat de voorbereiding wat anders is gelopen dan vooraf voorgesteld.

  In het 1e kwartier vandaag leek JO19-1 echter gewoon de draad van voor de winterstop weer op te pakken en na 11 minuten had Ali de 0-1 er al in liggen. MVV'27 (al tweemaal eerder de tegenstander dit seizoen) had echter geen zin om vandaag weer als schietschijf te fungeren (in oktober werd het een afgetekende 1-6 overwinning voor Naaldwijk) en zaten de steeds gemakzuchtiger wordende Naaldwijkers fel op de hielen. JO19-1 kon het (te) lage tempo echter niet verhogen en kwam er voetballend dus niet meer doorheen. Te vaak werd de bal ook gewoon verkeerd ingespeeld en waren er te veel spelers \"afwezig\" om het tij de keren. De maaslanders wisten via 3 snelle counters en geholpen door een af en toe stuntelende Naaldwijk-verdediging even zo vele keren wel toe te slaan. Bij de rust keek JO19-1 dus gewoon tegen een 3-1 achterstand aan.

  In de 2e helft gooide MVV'27 JO19-1 de boel achterin op slot en Naaldwijk liep zich eens te meer stuk op dat bolwerk ondanks dat ze duidelijk wel het beste van het spel hadden. In het laatste kwartier begon MVV'27 toch wat op hun tandvlees te lopen en dat was het moment voor Naaldwijk om toch nog toe te slaan. Eerst was het de lang geblesseerd geweest zijnde en net ingevallen Sven die de 3-2 noteerde kort daarna gevolgd door de verdiende 3-3 van Daan. Kansen op de volledige buit waren er ook maar de grootste kans belandde op de kruising.
  Eindstand 3-3, waarmee JO19-1 zichzelf te kort deed, maar dit ook volledig aan zichzelf te danken had.

  Volgende week komt VFC JO19-2 naar de Hoge Bomen. Een tegenstander die we in de beker al troffen (3-1 winst) maar JO19-1 zal echt 90 minuten aan de bak moeten om zo'n resultaat nu weer uit het vuur te slepen. De laatste 15 minuten van vandaag lieten in ieder geval zien dat het er nog wel inzit.