• Naaldwijk effectief

  Door de barre weersomstandigheden werd er voor de wedstrijd thuis tegen Meeuwenplaat uitgeweken naar het kunstgras. Ondanks het slechte weer waren er wel veel vaste supporters, dank voor jullie steun ondanks het weer, die Naaldwijk steunde en zij kwamen zeker niet bedrogen uit. Naaldwijk probeerde beheerst aan de bal te blijven maar ook Meeuwenplaat liet zich gelden. Zo golfde het spel heen en weer en mede door een uitstekende Jeffrey Wubben bleef in het eerste kwartier bij 0-0. Na de eerste vijftien kreeg Danny Niël de bal op rechts en via hem kwam de bal hoog voor het doel. Tim Zwinkels, die weer aardig aan het sleuren was, stond op de vijfmeter lijn en kopte bal, die loodrecht naar beneden kwam, bij de eerste paal binnen langs de verbouwereerde doelman van Meeuwenplaat, 1-0. Mooi begin voor Naaldwijk dat vijf minuten later nog mooier werd. Jesper den Heijer leverde een prima pass af bij Danny Niël. Niël controleerde de bal goed speelde zijn tegenstander uit en plaatste de bal knap in de hoek van het doel van Meeuwenplaat, 2-0. De ervaren ploeg van Meeuwenplaat met voetbalervaring in de basis die op een hoger hebben geacteerd zette aan maar Naaldwijk hield de ruimtes goed klein waardoor het combineren lastig was. Ook de straffe wind, in de lengte richting over veld, samen met voortdurende regen maakte het voetballen lastig.

  De enkele keer dat een doorbraak wel lukte was daar Jeffrey Wubben voor Naaldwijk om zijn doel schoon te houden, tot tweemaal toe tikte hij een bal knap zijn doel uit. In slotfase was daar Naaldwijk weer via Floris Groot, die steeds beter in zijn spel komt de laatste weken, die op links zijn tegenstanders dolde en vanaf de achterlijn de bal voortrok. De bij de tweede paal staande Tim Zwinkels timede goed en kopte de bal net onder de lat en boven de doelman hard binnen, 3-0.

  De welverdiende rust brak aan en was er tijd om even op te warmen en/of droge kleren aan te trekken. Na de rust was het Meeuwenplaat dat direct uit de startblokken vloog maar wederom Jeffrey Wubben op haar pad vond. Naaldwijk bleef rustig en beheerst en zo werd het spel van de gasten ontregeld.

  Langzaam doofde dan ook het vuur bij hen. Naaldwijk beperkte zich tot een enkele uitval waar geen grote kansen uitkwamen. Zo was er een kopbal van Danny Niël en een schot van Yorick van Leerdam. Het niet goed kunnen opbouwen had zeker te maken met de lastige weersomstandigheden, straffe wind tegen de regen die viel. De wedstrijd kabbelde naar het einde en in slotfase scoorde Meeuwenplaat wel maar die treffer werd geannuleerd door goed fluitende scheidsrechter Sinke omdat de bal als een volleybalspeler het doel van Naaldwijk werd ingeslagen. Niet lang hierna was het klaar en kon een effectief Naaldwijk drie punten bijschrijven en zich op gaan maken op de uitbeurt bij OVV.

  (foto's by Denice Kuijvenhoven)

  De Minuut van:

  18e       Arjen de Haan

  23ste     Johan Verkade

  39ste     Elibert Hoogkamer

  Naaldwijk 2 kreeg FC ‘s-Gravenzande 4 op bezoek en de gasten keken al na 10 minuten aan tegen achterstand van 2-0 door goals van Jesse Pakvis en Stefan de Bok. Daarna kwam de  FC beter in de wedstrijd maar was aan de Naaldwijkse doelman te danken samen met zijn verdediging dat de nul werd gehouden in deze fase. Naaldwijk liep zelfs verder uit door twee doelpunten van Sebastiaan Pauwe. Ruststand was dan ook 4-0. Vlak na rust was er nog een goal van Stefan de Bok en daarna was het uitspelen voor Naaldwijk en boekte het een grote overwinning door met 5-0 te winnen.

  Naaldwijk 5 speelde in Hoek van Holland tegen HVC’10 7 en het sleepte een 1-1 eindstand binnen.

  Naaldwijk 6 had het in Delft lastig tegen Ariston’80 16. Het werd zelfs zo lastig dat de punten achter bleven omdat er met 1-0 werd verloren.