• Naaldwijk laat Verburch terugkomen

  De herstart van de competitie en dan starten met een derby waarbij de witkielen de oranjehemden uit Poeldijk ontvingen. Vroeg in de middag werd duidelijk dat het hoofdveld van Naaldwijk was goedgekeurd voor deze derby en dat komt de sfeer bij een dergelijke wedstrijd alleen maar ten goede. Het was wel Verburch dat goed begon aan de wedstrijd en Naaldwijk terugdrong. De aanvallen van de gasten waren echter zonder gevaar. Na ongeveer kwartier kwam Naaldwijk steeds beter in haar spel en wist het op helft van Verburch te komen. Zo was het Danny Niël die op het doel van Verburch afliep maar in plaats van de bal rechts op het doel te schieten gaf hij de bal. Tim Zwinkels kon helaas te weinig snelheid meegeven aan het schot na pass van Niël om de doelman te verrassen. Niet veel later was het Yorick van Leerdam met een schietkans maar zijn schot mistte kracht en de juiste richting. Tim Zwinkels had even later een perfecte voorzet in zijn benen. Het was Yorick van Leerdam die goed inliep en zijn eerste treffer voor Naaldwijk 1 wist te maken, 0-1. 

  Naaldwijk was op dat moment ook de betere van de twee ploegen. Hierdoor was het Verburch dat ging counteren. Bij één van die uitvallen was het een aanvaller van Verburch die met gestrekt been op de knie van Jeffrey Wubben terecht kwam. De Naaldwijkse sluitpost moet het veld verlaten om een bezoek aan de huisartsenpost af te gaan leggen om zijn wonden op de knie te laten nakijken, resultaat één wond geplakt en de ander gehecht. Stand-in Jeroen Wubs bleek een prima vervanger. In de slotfase van de eerste helft had Naaldwijk zelf de kans op de 2-0 maar de bal belandde op de paal. Ook waren de gasten nog gevaarlijk maar het bleef tot aan de rust 1-0.

  In de tweede helft begon Verburch ook weer zoals in de eerste helft. Ook nu weer zonder echt gevaarlijk te zijn. Naaldwijk hervond zich eerder en kwam vaker voor het doel van Verburch. Ook hier was echter geen echt gevaar. Juist op het moment dat Verburch meer gevaar stichtte was het Naaldwijk dat via Tim Zwinkels gevaarlijk werd maar zijn inzet kwam via de lat terug het veld in. De aanval hield echter aan via een hoekschop.

  Niet goed uitverdedigen en zo kon er voorzet van Danny Niël komen die door kopspecialist Tim Zwinkels in het doel van Verburch werd gekopt, 2-0. Verburch was zichtbaar het even kwijt en Naaldwijk verzuimde om door te drukken. Naaldwijk was even voor die fase ook steunpilaar Jari Kuivenhoven verloren en dat met een groter wordende druk van Verburch in het laatste kwartier maakte het makkelijker. De gasten wisten de achterstand te verkleinen tot 2-1 na het verkrijgen van een strafschop zo’n tien minuten voor tijd. Dit was het sein voor Verburch om de druk verder op te voeren om de gelijkmaker te forceren. Dat lukte ook nog want bij een vrije trap van Verburch was Naaldwijk even niet scherp genoeg vlak voor tijd. Hierdoor kon een aanvaller van Verburch alleen voor Jeroen Wubs opduiken en de 2-2 binnenschieten. Teleurstellend aan de ene kant want Naaldwijk stond 2-0 voor maar aan de andere kant misschien was de 2-2 wel een terechte eindstand kijkend naar de 90 minuten.

  Goal per minuut :

  23e min 1-0 : John en Marian van Calsteren

  68e min 2-0 : Wim van Etten

  Naaldwijk 2 ontving Monster 4 en het liet de gasten uitlopen maar 0-2. Naaldwijk sloot via de 1-2 nog wel aan maar verder kwam het niet.