• Naaldwijk loopt tegen eerste nederlaag aan

Naaldwijk ging op bezoek bij Lyra om haar tweede streekderby te spelen en in de warming-up voor de wedstrijd kreeg het een domper te verwerken vanwege het afhaken van Floris Groot wegens ziekte. Zijn vervanger Tim van der Wel was een plaag voor de Lierse verdediging. Het ging was aftastend en langzaam wist Naaldwijk wel de weg naar het doel te vinden. Dit resulteerde eerst in een schot van Danny Niël, net gekeerd door de doelman van Lyra, en even later een kopbal van diezelfde Niël. De stand bleef 0-0. De gastheer was echter ook actief maar achterin leek Naaldwijk goed te staan. Helaas was er onoplettendheid waardoor Lyra vanaf links de aanval zocht een goede voorzet afleverde wist te scoren, 0-1. In de hoekschop die volgde na de hervatting kreeg Naaldwijk een hoekschop waarbij de inzet van Tim Zwinkels maar ternauwernood van de lijn werd gehaald.

In het laatste kwartier golfde het spel op en neer waarbij vooral Lyra kleine kansen kreeg. Na de rust was Naaldwijk, met een kleine omzetting, wat dwingender aanwezig binnen de lijnen. Via de rechterkant was Tim Zwinkels de motor en de man van de voorzetten. Met de focus op Zwinkels was het Jordy van Calsteren die schitterende voorzet afleverde. De bal was op maat voor de vrijstaande Danny Niël en hij kopte deze mooi door naar de tweede paal en tekende de 1-1 aan. De fase die volgde was Naaldwijk in charge. Daar waar het wachten was op een doelpunt van de witkielen was het een mooie aanval Lyra die voor de 2-1 zorgde. Naaldwijk ging echter niet bij de pakken neerzitten en zette weer aan met nog en kwartier op de klok. Ondertussen was de moegestreden Van der Wel vervangen door Randy van Schelt naast dat ook Leon Duindam was ingevallen voor Henri Kraan. Lyra had ook enkele wissels doorgevoerd en daardoor ging de gastheer beter spelen. Naaldwijk was echter wel op zoek naar de 2-2 en kreeg een hoekschop. Jordy van Calsteren nam deze en vond Van Schelt die bal lag bij de binnen wist te koppen, 2-2.

Op zich een mooie stand voor deze derby een mooie stand maar Naaldwijk kreeg in de slotminuten toch een klap te verwerken. Vanuit een mooie vrije trap scoorde Lyra de 3-2 en helaas voor Naaldwijk was de tijd tekort om hier nog verandering in aan te brengen. Zo liep Naaldwijk in de zesde wedstrijd tegen haar eerste nederlaag aan.

Naaldwijk 2 ontving de eilandbewoners van Rozenburg 2. Het werd een moeizame partij voor Naaldwijk waarin in na 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aan keek. In het tweede bedrijf werd volta’s gegeven waarbij Tino Boks eerst de bal op de kruising deponeerde maar niet veel later was het Brian van Geest die beheerst de 1-1 binnenschoot. De slechte serie werd echter doorbroken nadat de 2-1 in het doel van de gastenkamer via Addy van Eendenburg.

Naaldwijk 3 kon het niet bolwerken tegen HVC’10 3 want het verloor met 3-6 en ondanks een 1-0 voorsprong en dat de witkielen terugkwamen tot 3-5.

Naaldwijk 6 kreeg HVC’10 7 op bezoek en speelde een doelpuntrijk duel waar de goals eerlijk werd verdeeld. Met zes doelpunten in de wedstrijd werd het 3-3.