• Naaldwijk onnodig onderuit

  De laatste wedstrijd van de heenronde was een uitbeurt op het troosteloze sportpark van Rhoon wat duidelijk wacht op de broodnodige nieuwbouw. Naaldwijk begon sterk tegen de ervaren ploeg van vv Rhoon, veel ervaren (oude) spelers met divisie ervaring. De witkielen kwamen als snel aan leiding van de wedstrijd na een goede actie van Tim van der Wel. Van der Wel kwam goed naar binnen en wachtte het juiste moment af om vanaf de zestien uit te halen en de 0-1 aan te tekenen.

  Naaldwijk bleef het balbezit houden maar de thuisploeg werd toch gevaarlijk maar vond Jeffrey Wubben op haar pad. Naaldwijk had via haar aanvallers de score verder kunnen uitbouwen. Eerst kwam Van der Wel 1 op 1 met de doelman van Rhoon waarbij laatstgenoemde de winnaar was en later had Danny Niël zijn eerste treffer kunnen maken maar de kopbal van de aanvaller had niet de juiste richting. Het was de opstomende Tim van der Wel die het verschil maakte in de eerste helft. De ervaren aanvoerder van Rhoon had dat in de gaten en haalde Van der Wel snoeihard onderuit terwijl hij eigenlijk onderweg was naar de 0-2. Rood zou je zeggen maar de leidsman bleek na lang zoeken zijn kaarten op het nachtkastje te hebben laten liggen en deed het mondeling af met geel. De aanvoerder van de gasten werd gemast zoals hij tien minuten later ook werd gemast bij een opstootje met Danny Niël waarbij alleen de Naaldwijker geel ontving terwijl beide dan geel hadden moeten ontvangen. Deze beslissingen bleken laten grote invloed te hebben op het verdere verloop van de wedstrijd. Terug naar de vrije trap die Naaldwijk had midden voor het doel van Rhoon. Danny Niël ging achter de bal staan maar vond de muur. De rebound werd opnieuw ingebracht en goed met hoofd door Jesper den Heijer neergelegd op de doorgelopen Niël en zijn schoot werd geblokt en kwam via de rebound bij Sven Heijs die de bal binnen wist te werken voor de op dat moment meer dan terechte 0-2. In het laatste kwartier was het Rhoon dat de aanval zocht en fysiek ging spelen. Er werd midden voor het doel van Naaldwijk makkelijk een vrije trap gegeven vanwege hands. De vrije trap was een prooi voor de aanvoerder van Rhoon die eigenlijk in de kleedkamer had moeten zitten. Hij had daarbij het geluk dat de bal van richting werd veranderd en Wubben kansloos liet, 1-2.

  Na de rust ging Rhoon op zoek naar de gelijkmaker en die vond het snel mede doordat Naaldwijk onzorgvuldig was in haar passing. Na de 2-2 golfde het spel op en neer en leken beide ploegen gelijkwaardig. Het verschil kwam er toen de leidsman zijn assistent liet staan bij een duidelijke buitenspel situatie en Rhoon vrij kon doorlopen. Waar Jeffrey Wubben eerder reddend was werd hij nu geklopt, 3-2. Naaldwijk van slag door het gebeuren en het verspeelde direct na de hervatting het balbezit en liet Rhoon ook de 4-2 maken met het hoofd. Geslagen leek Naaldwijk maar het herpakte zich en trachtte feller aan slag te gaan. Zo waren mogelijkheden van Jesse Vooijs met een schot net naast, Tim van der Wel met een schot voorlangs en Saïd Abdellaoui die zijn schot over zag gaan gevaarlijk.

  Door deze inzet lukte het toch om zo’n zes minuten voor het einde van de officiële tijd de aansluiting weer te vinden. Jeroen Vogels schoot een vrije trap binnen, 4-3, knap krulde hij de bal om de muur. Helaas lukte het Naaldwijk niet om ook haar vierde te maken en verloor het onnodig haar laatste wedstrijd, het stond immers 2-0 voor, van de heenronde en moet het zich herpakken komende zaterdag thuis tegen DVO’32.

  De minuut van:

  4e         Demian Kok

  25ste     John Otto

  82ste     Sven Heijs

  Naaldwijk 3 had het lastig tegen de gasten van FC ‘s-Gravenzande. Al leken de witkielen na een achterstand terug te komen in de wedstrijd werd er toch met 1-3 verloren.

  Naaldwijk 4 beleefde een mooie middag in De Lier. Lyra 4 werd door de witkielen met 2-4 verslagen waardoor de Naaldwijkers trots bovenaan de ranglijst staan.

  Naaldwijk 5 had het lastig in Monster en het verloor nipt met 2-1 van de het tiende van sc Monster.

  Naaldwijk 6 had minder geluk op sportpark De Zweth dan het vierde want zij verloren met 3-0 van het twaalfde van Lyra die overigens de koploper zijn.

  Naaldwijk 7 ging op bezoek bij Verburch 7 en de witkielen legde mooie wedstrijd op de mat. De gastheren werden ruimschoots verslagen met 2-6 waardoor het zevende klimt in de ranglijst.