• Naaldwijk pakt de draad weer op

Naaldwijk 1 ontvang op Paaszaterdag Verburch 1 en ondanks dat het in deze periode 4 keer won en 1 verliespartij liet noteren moeten de witkielen nog steeds punten verzamelen om de p/d plekken te ontlopen. Verburch kan al vrijuit spelen want de Poeldijkers zijn veilig en zij kunnen ook niet meer aanmerking komen voor de promotie plekken. Misschien dat daarom, zeker voor Naaldwijk, het begin van de wedstrijd rommelig was. Naaldwijk vergat de organisatie en de gasten maakten daar gebruik van en kregen in het begin diverse kansen om de score te openen. Gelukkig voor Naaldwijk waren de verdedigers van Naaldwijk onder aanvoering van Jeffrey Wubben op zijn plaats om de score op 0 – 0 te houden. Naaldwijk kreeg zelf ook kleine kansen zo waren onder andere Thomas Karsten, Danny Niël en Frank Schipper degene die voor het gevaar zorgde. Goede aanvallen waren aan beide kanten niet echt te zien en het kwam als een duveltje uit een doosje toen Jordy van Calsteren Naaldwijk naar de leiding kopte na wel een goede aanval. Verburch leek even geknakt na dit moment en Naaldwijk kreeg meer vertrouwen. Jammer was dan ook dat de anders zo zekere Jeffrey Wubben in de fout ging nadat hij eerst een speler van Verburch had uitgespeeld. Wubben werd weer van achteren opgejaagd waardoor hij de bal niet goed weg wist te werken en Naaldwijk vervolgens de 1 – 1 om zijn oren kreeg. Niet getreurd dacht Naaldwijk onder aanvoering van Thomas Karsten werd de aanval weer gezocht maar bleef het bij 1 – 1 na 45 minuten.

Na de rust verscheen Michiel van den berg op veld voor Naaldwijk in plaats van Wouter van Dalen. Dit gaf Naaldwijk meer rust in het spel en kreeg Naaldwijk meer grip op de wedstrijd. Ook de aanvallen werden beter en gevaarlijker. Het middenveld van Naaldwijk vond de aanvallers van Naaldwijk makkelijk en voorzetten waren gevaarlijk. Toch was het een verdediger Joey Kouwenhoven die de beslissende voorzet gaf nadat een steekbal van Jordy van Calsteren hem vrij de voor de doelman van Verburch zette. De voorzet van Kouwenhoven bereikte de vrijstaande Danny Niël en hij kon simpel de 2 – 1 binnen tikken. Na een achterwaartse kopbal van Laurens Bouritius viel ook bijna de vierde treffer van Naaldwijk maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Met nog een bijna een kwartier voor de boeg werd de voor Frank Schipper ingevallen Jordy Noordam in de zestien gehaakt en kon de onopvallende leidende scheidsrechter Durgunsu niets anders doen dan de bal op de strafschopstip te leggen. Aanvoerder Sebastiaan van den Berg kende geen genade en schoot de bal snoeihard vanaf 11 meter in de touwen van het doel, 3 – 1. De buit leek binnen maar het was goed voor Naaldwijk Jeffrey Wubben op zijn post om eerst een kopbal uit de hoek te tikken en vervolgens een gevaarlijke voorzet voor de voeten van de aanvaller weg te plukken. Ook na scrimmage voor het doel van Wubben waarbij iedereen met een oranjehart riep dat het doelpunt was bleef het bij één tegentreffer voor Naaldwijk. Het slotakkoord leek voor Rashidi Gilkes te zijn die na een goede actie van Jordy Noordam vrij voor de doelman van Verburch stond en de bal in het doel tikte. Helaas voor Gilkes vlagde de assistent, geheel onterecht overigens, voor buitenspel en omdat het snelle aanval was was scheidsrechter Durgunsu nog niet in positie om zelf in te schatten of de assistent het juist had en kon hij niets anders doen fluiten. Na even 90 minuten spelen om mooie warme Paaszaterdag boekte Naaldwijk zijn vijfde overwinning uit zes wedstrijden in de 3e periode maar kan het zich nog niet veilig wanen met drie wedstrijden voor de boeg. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 mei bij de vv Maasdijk.