• Naaldwijk verdiende meer

  Het Schiedamse Kethel Spaland was de gastheer van Naaldwijk 1. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken en vandaar dat beide teams waarschijnlijk behoedzaam begonnen aan de negentig minuten. Wanneer een ploeg de bal had werd deze rond gespeeld tot dat er gaatje vooruit werd gevonden. Dat gaatje vond Naaldwijk als eerste. Eerst was Saïd Abdeloaui gevaarlijk met een schot die

  gekeerd werd de doelman van de gastheren even later werd Tim van de Wel met een cross bal weggestuurd. De voorzet van Van der Wel zijn bereikte Randy van Schelt op de strafschopstip en met snoeiharde knal verdween de bal in het dak van het doel, 0-1, en al vroeg in de wedstrijd. De aanvalsdrift van de gastheren was beperkt en wellicht kwam dat door het snelle kunstgrasveld,  liggende op een bijveld, terwijl er een hoofdveld ligt met prima natuurgrasmat. Naaldwijk bleef haar voorsprong verdedigen en zocht vanuit daar de aanval. De over de gehele wedstrijd goed spelende Floris Groot zaaide na zo’n vijftien minuten voldoende onrust bij de doelman en een verdediger van Kethel Spaland. Groot veroverde bal, draaide en schoot de bal over een laatste man heen, staand op de doellijn, het doel in. Duidelijk stuiterde de bal achter de doellijn in het doel alleen de enige die het niet zag was scheidsrechter Van der Bend terwijl hij op 18 meter stond en hij goed zicht had op deze situatie zo blijkt uit de beelden (zie Facebook en X voor de beelden). Na deze tegenvaller begon de gastheer uit haar schulp te kruipen en kregen zij een goede kans maar de bal vloog voorlangs. Het andere gevaar tegen Naaldwijk was een schot die simpel door Jeffrey Wubben werd gevangen. Aan de andere kant waren er plaagstootjes van de witkielen maar geen doelpunten zodat er werd gerust met een 0-1 stand in Schiedam.

  Na de rust was het Kethel Spaland dat voor druk zorgde zonder in eerste instantie echt gevaarlijk te zijn. Naaldwijk was goed gegroepeerd en was af en toe gevaarlijk via Tim van der Wel en Saïd Abdellaoui.

  Op het moment dat de gastheer gevaarlijk was stond Jeffrey Wubben op de juiste plek. Alles leek naar een solide 0-1 te gaan tot dat Kethel Spaland ineens een strafschop kreeg. Een overtreding buiten de zestien werd door scheidsrechter Van der Bend beoordeeld als er binnen. Ook nu waren de meningen duidelijk van iedereen, Kethel Spaland en Naaldwijkers aanhangers zeiden allemaal geen strafschop zoals ze ook al aangaven dat de bal duidelijk achter de doellijn was. Ook nu moest Naaldwijk het er mee doen en kreeg het via een elfmetertrap de 1-1 voor haar kiezen. Naaldwijk trok nog ten aanval via Floris Groot. Groot slalomde een aantal keer door de verdediging en zag een schot geblokt worden en zag de andere keer een witkiel over het hoofd en speelde een ander aan.

  Naaldwijk bleef het proberen maar helaas lukte het niet om de eigenlijk zo verdiende overwinning te behalen en bleef het bij 1-1.

  De Minuut van:

  10e       René Lievaart

  Naaldwijk 2 won door GDA 2 te kloppen en behaalde zo drie overwinningen op rij. Makkelijk was het niet kijkend naar de vele gele kaarten in de wedstrijd voor beide teams maar Naaldwijk won wel met 0-3.

  Naaldwijk 3 kreeg in de Maasdijk klop van het derde aldaar. Naaldwijk verloor met 2-0 al viel de laatste treffer in de slotminuten mede omdat Naaldwijk vol het ene punt ging.

  Naaldwijk 4 speelde een goede wedstrijd thuis tegen KMD 4. De Wateringers hebben minder wedstrijden gespeeld en vormen zo een bedreiging voor het aan de leiding staande Naaldwijk. Aanval werd afgeslagen door knap met 2-1 te winnen.

  Naaldwijk 5 kreeg thuis klopt van RAS 6 met 2-4.

  Naaldwijk 7 deed goede zaken door Monster 11 te verslaan met 4-0 en stevig de derde plaats in te nemen.