• Naaldwijk weet KMD niet te stoppen

  Na de winst van vorige week op Maasdijk was Naaldwijk veilig maar kon zich verder te belonen door de derde periode binnen te slepen met nog twee wedstrijden voor de boeg. In de eerste van twee wedstrijden kreeg Naaldwijk medekoploper in de derde periode KMD op bezoek. Een wedstrijd met die de boeken in gaat als de laatste thuiswedstrijd van Naaldwijk icoon Sebastiaan van den Berg en als 300ste wedstrijd van Aike van den Bos. Beide spelers werden na de wedstrijd in het zonnetje gezet door voorzitter Aris van Daalen. In de 90 minuten voorafgaand aan het huldigen ging een wedstrijd aan vooraf dit wel strijd gaf maar weinig kansen liet zien. Bij Naaldwijk was Joey Kouwenhoven nog niet fit genoeg om te starten terwijl voor Aike van den Bos wel weer een basisplaats was weggelegd. Toch was het KMD dat direct liet zien dat het naast de derde periode kan binnenhalen ook nog strijd voor het kampioenschap, één punt achter op koploper Wateringse Veld Kranenburg, en Naaldwijk direct onder druk wist te zetten. Het duurde ongeveer 10 minuten voordat Naaldwijk echt meer grip kreeg op de wedstrijd zonder zelf echt in gevaar te zijn geweest. Ondanks dat Naaldwijk gedurende een kwartier de dienst uitmaakte op veld werd kwam het niet tot scoren. Het dichtstbij was Laurens Bouritius nog maar hij kon de vrije trap van Sebastiaan van den Berg net niet van richting veranderen. Een schot van Frank Schipper kreeg niet de juiste snelheid van de speler uit Hoek van Holland om gevaarlijk te zijn en even daarvoor was Schipper net te laat om de bal om de doelman van KMD heen te kunnen spelen. Hierna werd de wedstrijd ontsierd door een tweetal rode kaarten. Het was Thomas Karsten die reageerde op natrappen van KMD-er Thiemo Fidder door zelf ook na te trappen. De goed leidende Linthout deed wat hij moest doen en stuurde beide spelers de kleedkamer in. Het KMD dat het beste omging met de ruimte die geboden werd en Naaldwijk in de slotfase weer naar achteren wist te drukken. Het leek 0 – 0 te worden bij rust maar een vrije trap in blessuretijd voor KMD bracht daar verandering in. De bal werd hoog neergelegd bij de tweede paal en ondanks het duw- en trekwerk wist KMD de 0 – 1 binnen te koppen.
  Voor Naaldwijk was het zaak om in de tweede helft gas te geven en de gelijkmaker te forceren om de periodetitel in zicht te houden. De witkielen probeerde het ook en was het was Sebastiaan van den Berg die in zijn voorlaatste wedstrijd de bal bij de paal binnen had kunnen koppen maar helaas zag hij de bal, voor een vol terras, voorlangs gaan. Daarna waren er schoten van Laurens Bouritius en Jordy van Calsteren maar ook hier ontbrak het aan de juiste richting en/of kracht. De invallers aan de kant van Naaldwijk Rashidi Gilkes, Jordy Noordam en Sean van der Wilk, waarbij de laatste een kwartier voor tijd de plaats innam van de afscheidnemende Sebastiaan van den Berg, brachten Naaldwijk wel meer druk. Zo leek Noordam op aangeven van Gilkes de 1 – 1 binnen te tikken maar hij miste de bal compleet. De druk naar voren leverde KMD de kansen op tot counteren en dat deed het ook maar het vond tot tweemaal toe de Naaldwijkse doelman Jeffrey Wubben op haar weg en in de andere counterkansen stonden de verdedigers Demian Kok en Dennis van Dijk in de weg. In blessuretijd was er nog een hoekschop voor Naaldwijk en mee naar voren kwam de Naaldwijkse doelman Jeffrey Wubben. Het leek bijna niet voor niets te zijn geweest want met een enorme snoekduik probeerde de goalie van Naaldwijk de bal binnen te koppen maar hij miste de bal op een haar na. Helaas voor Naaldwijk haalde het geen punten in dit Westlandse onderonsje der witkielen. Toch blijft Naaldwijk in de race voor de derde periode maar dan heeft het een verliespartij van KMD nodig in haar laatste wedstrijd tegen Schipluiden en moet Naaldwijk winnen van het al gedegradeerde Hercules.

  Naaldwijk 2 dacht na de makkelijk overwinning van vorige week ook ze het in deze wedstrijd ook “mak an” konden doen. Helaas pakte dat verkeerd uit want ondanks de vele kansen wist Naaldwijk niet te scoren tegen de nummer drie van onderen. Gelukkig hield Jeroen Wubs ook zijn doen schoon waardoor Naaldwijk teleurstellend het veld verliet na het laatste signaal. De nacompetitie lonkt nog wel maar dan moet Naaldwijk volgende week winnen van Westlandia.

  Naaldwijk 4 kon in Monster tegen Sportclub 5 geen punten meenemen. Ondanks de goede reeks van de afgelopen wilde het deze keer niet lukken en gingen de witkielen puntloos huiswaarts na een 4 – 2 nederlaag.

  Naaldwijk 5 moest het Poeldijk opnemen tegen kampioenskandidaat Verburch 4. Naaldwijk maakte er een echte van te maken en zij gaven de punten niet cadeau. Toch moest Naaldwijk de punten in Poeldijk laten nadat Naaldwijk nipt met 3 – 2 verloor.

  Naaldwijk 6 kreeg in Delft bij Vitesse Delft tegen het vijfde van de gastheren de deksel op haar neus gepresenteerd. De gastheren waren vreemd genoeg, staan 8ste en Naaldwijk 4e, veel te sterk voor de witkielen. Naaldwijk moest 9 doelpunten incasseren terwijl zelf maar tweemaal tot scoren kwam.

  Naaldwijk 7 ontving Maasdijk 4 en deed het zich spreken in deze wedstrijd. Maasdijk werd verslagen door de witkielen mede door het stoppen van een strafschop door Brandon Voskamp van Naaldwijk en door de familie Van den Bos viermaal wist te scoren. Na 90 minuten kon er feest worden gevierd door Naaldwijk omdat het de dijkenaren met 5 – 3 had verslagen.