• Naaldwijkers pakken verassend uit

  Het is zaterdagochtend, de zon schijnt, geen vuiltje aan de lucht in Rotterdam en de trainers van VV Naaldwijk JO9-4 staan zichtbaar genietend langs de lijn omdat 'hun mannen' het zo lekker doen. Winnen, verliezen of gelijk spelen, vandaag maakt het zeker niet uit zolang de Naaldwijkse mannen maar lekker kunnen voetballen.

  De opstelling was dit keer anders dan normaal. In feite kwam het er op neer dat de aanvallers op de plekken van de verdedigers kwamen te staan en de verdedigers op de plekken van de aanvallers. Vlak na de start van de eerste helft was het gelijk duidelijk dat AGE-GGK deze wedstrijd niet zonder slag of stoot weg zou geven en de bal ging ook regelmatig richting het doel waar de Naaldwijkse Dani die op dat moment stond opgesteld als keeper. Ondanks dat Dani nog niet veel ervaring op het doel had kreeg hij wel diverse ballen naar zich toe gespeeld waarvan hij er in de eerste 10 minuten maar eentje door liet glippen en waardoor de 1-0 voor AGE-GGK een feit was.

  In de 2e 10 minuten van de eerste helft werd er gewisseld van keeper en werden de posities op het veld ook weer gerouleerd. Dit resulteerde er in dat Naaldwijk meer druk kon gaan zetten op de tegenstander. Zo kreeg de Naaldwijkse Tygo gedurende de hele wedstrijd de bal een paar keer voor zijn voeten en wist hij deze lekker weg te werken waarbij hij ook enkele keren weliswaar naast, maar wel op het doel kon schieten van de tegenstender. Gedurende de 2e 10 minuten was het in ieder geval duidelijk dat het spel zich op deze manier verplaatste naar de kant van AGE-GGK. Het was ook heerlijk om te zien dat Alan -die normaal opgesteld staat als aanvaller- ook als verdediger het wist te presteren om als eerste een doelpunt te scoren voor VV Naaldwijk.

  Voordat men met de ogen kon knipperen wist Alan ook de 1-2 op het scorebord te zetten nadat hij de bal aangereikt kreeg van Noah. Wonderbaarlijk genoeg werd dit doelpunt niet afgekeurd. Reden hiertoe zou zijn geweest dat Noah duidelijk middels een handsbal tegenhield en mee gaf aan Alan. Het was echter duidelijk dat de scheidsrechter twijfelde in zijn handelen maar het doelpunt toch goedkeurde.
  Door het verdere goede spel van de Naaldwijkers was nu de stille hoop ook geboren dat de Naaldwijkse mannen nog meer doelpunten zouden scoren, maar de Rotterdammers kregen het toch gepresteerd om het spel weer gelijk te trekken met 2-2.

  Richting het einde van de eerste helft was het duidelijk dat de Rotterdammers fel waren in hun spel en diverse malen een tackle op de man deden in plaats van de bal. Alan voelde dit al een keer goed in de eerste helft en nu was het Thomas die met de bal solo richting het doel van AGE-GGK wist te rennen met 1 Rotterdamse tegenstander in zijn kielzog. De Rotterdammer wist Thomas met een ‘vuile’ tackle onderuit te maaien en dit was voor de scheidsrechter ook voldoende aanleiding om de betreffende Rotterdamse speler een laatste waarschuwing te geven. Het gevolg van deze tackle resulteerde uiteindelijk in een vrije trap gevolgd door 3 corners. Vanuit de derde corner had Thomas uiteindelijk het geluk dat hij de bal voor zijn voeten kreeg en alsnog een doelpunt wist te maken. Zodoende gingen de mannen met winst de rust in.

  De eerste 10 minuten van de tweede helft stonden de Naaldwijkers weer anders opgesteld en dit keer met Noah op het doel. Het werd duidelijk de Naaldwijkse verdediging zeer broos was want trainer Leon kreeg bijna last van hartklachten toen de Rotterdams enkele grote kansen volledig miste. De grootste kans was toen de Rotterdammers op het doel schoten en de bal onderkant lat raakte. De bal ging vervolgens alle kanten uit maar kwam niet over de doellijn heen. Toch wisten uiteindelijk de Rotterdammers in de eerste 10 minuten van de 2e helft nog de 3-3 op het scorebord te zetten.

  In de laatste 10 minuten van de 2e helft werd er besloten om Thomas op het doel te zetten en er werd zoveel mogelijk terug geschakeld naar de speelwijze van de 2e 10 minuten in de eerste helft. De Naaldwijkers konden weer beter druk zetten en kregen meer kansen. In deze wedstrijd kon men ook zien dat de Naaldwijkers -ondanks dat ze dit nog wel lastig vinden- elkaar telkens beter weten te vinden met het over spelen naar elkaar toe. Uiteindelijk wist Alan wist een hattrick te maken door de 3-4 er in te knallen bij de Rotterdammers . Vlak na de aftrap door de tegenstander was het Noah die de bal in bezit kreeg en ook de 3-5 op het scorebord wist te zetten. Het laatste doelpunt werd door verdediger Zakaria op het scorebord gezet en zo eindigde de wedstrijd in 3-6.
  De Rotterdammers waren ook waardige tegenstanders en dat lieten ze nog even zien in de penaltyserie die ze in hun zak konden steken. Hierbij hadden ze het voordeel dat ze met meerdere spelers waren, maar gezien hun spel was hun dit ook zeker gegund!

  Voor de Naaldwijkers was deze wedstrijd een feestje; alles zat er in. Lekker weer, lekker voetballen, leuke tegenstander, teamwork en iedere Naaldwijkse speler heeft zich meerdere malen duidelijk laten gelden. Een wedstrijd om met een lekker gevoel op terug te kijken!