• P.D. Lievaart & Zn. al 30 jaar trouwe sponsor van vv Naaldwijk

  P.D. Lievaart is een Freesia kwekerij, die ca. 80 jaar geleden is gesticht door de vader van Piet aan de Opstalweg, waar nu nog steeds één van de tuinen van Lievaart staat. Inmiddels zijn de bedrijven in totaliteit gegroeid tot 4 ha. Piet is zelf eind jaren 60 in het bedrijf gegaan samen met zijn vader. Eind jaren 90 zijn de twee oudste zonen van Piet: Peter en René toegetreden tot het bedrijf. Vijf jaar geleden is ook de derde zoon Ful erbij gekomen. Daarmee heeft Piet definitief het stokje overgedragen aan de nieuwe generatie, alhoewel hij zich nog wel met de bollenteelt bemoeit. Loslaten blijft immers moeilijk en het is ook veel te leuk om samen met je zonen in het bedrijf te werken. P.D. Lievaart Freesia is aangesloten bij de telersvereniging Unicum. Via deze telersvereniging verkoopt Lievaart ca. 40% van haar handel. De freesia’s vinden vooral hun weg naar de supermarkten, waarbij Engeland verreweg de grootste afnemer is. 

   

  Het is alweer 30 jaar geleden dat Piet Lievaart begon met shirtsponsoring van de B1 van Naaldwijk. Sindsdien is P.D. Lievaart een zeer trouwe sponsor op diverse vlakken. Onze vereniging heeft in al die jaren altijd een beroep kunnen doen op Lievaart. Piet heeft in zijn jonge jaren ook verdienstelijk gevoetbald in het 1e zaterdag team van vv Naaldwijk en heeft daarnaast diverse functies in de club bekleed. Zijn drie zonen hebben ook een zeer verdienstelijke carrière achter de rug bij onze club. Peter en René hebben jaren in Zami 1 gevoetbald. Mede door hen wisten de zami’s het van eind jaren 80 tot halverwege jaren 90 te schoppen van de HVB naar de 1e klassen KNVB, dit zijn vier promoties is ca. zeven jaar! Een super tijd was dat. Peter, René en Ful hebben ooit samen één wedstrijd in Naaldwijk 1 gevoetbald. Nu is dit op zich al een unicum, maar de heren wisten in die wedstrijd ook nog allemaal een keer te scoren. René heeft in 1998 ook 2 jaar bij Ado Den Haag gevoetbald. In de wedstrijd waarbij hij voor het eerst in de basis begon, Groningen uit maakte René in de wedstrijd die in 3-3 eindigde alle 3 de doelpunten voor Ado. Ik kan me nog goed herinneren dat ik dat op teletekst zag. Ze wisten alleen zijn naam nog niet goed te spellen. Lievaard i.p.v. Lievaart. Na dit avontuur is hij kort teruggekeerd bij Naaldwijk waarna hij daarna een avontuur is begonnen van een jaar bij Quick Boys in Katwijk. 

   

  De volgende generatie Lievaart is eveneens actief op het veld bij vv Naaldwijk: Petertje en Frank (zonen van Peter) en Naomi, Mick en Nees (kinderen van Rene). Ook hierin is het spreekwoordelijke stokje overgedragen.  

   

  Familie Lievaart, veel dank voor de jarenlange sponsoring en inzet voor de vereniging. We hopen nog vele jaren een beroep op jullie te mogen doen! 

 • Rene Lievaart met zoons Mick en Nees

 • P.D. Lievaart Freesia

 • Gebroeders Lievaart in de kas

 • Unicum Freesia