• Passie, strijd en punten voor Naaldwijk

  •  

    Iedere ploeg die bij Duindorp SV gaat spelen weet dat het een wedstrijd gaat worden die gestreden gaat worden op passie en strijd. Zo ook nu. De gastheren liepen op iedere bal en gingen ieder duel aan. Naaldwijk probeerde hier voetballend wat omzichtiger mee om te gaan en zeker wat krachten te sparen. Waar Naaldwijk niet voor onderdeed waren de duels. Vooral Laurens Bouritius, Jordy van Calsteren en Danny Niël lieten haar mannetje te staan. Ondanks het kleine hobbelige veld kon Thomas Karsten zijn snelheid wel benutten maar helaas lukte het niet om tot scoren te komen. De strijd die Duindorp leverde werd hen in de 23ste minuut fataal, te laat ingrijpen kwam de aanvaller van Duindorp te staan op een rode kaart. Naaldwijk kreeg hierdoor meer rust in de opbouw en werd de druk opgevoerd. Al snel leverde dit een doelpunt op vanuit een vrije trap. Michiel van den Berg nam vanaf links de vrije trap en de hoge bal werd gegrepen door de wind en verraste de doelman van Duindorp die te ver voor zijn doel stond, 0-1. Even gaf Duindorp weer gas maar vlak voor rust was het Michiel van den Berg die Aike van den Bos perfect aanspeelde in zijn loop. Van Bos wist met sliding voor te geven op de vrij lopende Laurens Bouritius die vervolgens knap de  0-2 wist binnen te tikken. Vanuit de rust was het vervolgens de hardwerkende Jordy van Calsteren die de 0-3 op schoen had maar nu was de doelman wel paraat. Dit werd eigenlijk direct gevolgd door een opgelegde kans Thomas Karsten maar ook nu was de sluitpost van Duindorp scherp.

  • Nu de 0 – 3 niet viel was dit het sein voor Duindorp om er weer een schepje bovenop te gooien. Strijd en hoge ballen richting doelman van Naaldwijk Jeffrey Wubben was het aanvalsplan. Op één schitterende redding van Wubben na, tikte de bal over de lat na een katachtige actie, werd de thuisploeg niet echt gevaarlijk. Naaldwijk kreeg nog voldoende kansen om de derde treffer aan te tekenen. Zo waren inzetten van Sebastiaan van den Berg, Laurens Bouritius en wederom Jordy van Calsteren net niet scherp genoeg. Wie wel scherp was was Aike van den Bos. De Naaldwijkse alleskunner kreeg de bal vanuit een scrimmage de bal voor zijn voeten en de witkiel twijfelde niet en haalde snoeihard uit vanaf de zestienmeterlijn. De bal verdween pardoes in het del van Duindorp en de bevrijdende 0 – 3 was gevallen. De vierde treffer was het schoolvoorbeeld van dat trainingen lonen. Daar waar iedereen dacht dat de ingebrachte Frank Schipper werd aangespeeld liet Schipper de bal lopen. Danny Niël ontving de bal juist wel speelde Schipper aan ging zelf diep en ontving de bal retour van Schipper. Schipper zette Niël hiermee alleen voor de doelman Duindorp. Danny Niël bleef cool en faalde niet scoorde beheerst de 0 – 4.

  • Er viel ook nog een vijfde treffer en nu was het Frank Schipper die scoorde en zijn invalbeurt beloonde. Schipper ontsnapte aan de buitenspelval en had vrij baan richting het doel van Duindorp. Schipper keek nog om zich heen maar zag geen andere Naaldwijkers bracht vervolgens al wijzend de doelman van Duindorp van de wijs om hem hierna te omspelen en de 0 – 5 binnen te tikken. Gezien de stand op het scorebord deed de goed leidende scheidsrechter Van der Geest het enige juiste en blies hij na 90 minuten af. Wederom liet Naaldwijk zien dat het kan en won het de lastige uitwedstrijd uiteindelijk met gemak.