• Rijk Zwaan Jeugdtoernooien vv Naaldwijk 2022

De afgelopen weekenden hebben wij op onze vereniging de Rijk Zwaan jeugdtoernooien laten plaatsvinden.

Deze werden gespeeld op zaterdag 28 mei, 4 juni en 11 juni 2022.

De eerste toernooidag was het weer wat aan de frisse kant door de wind, maar in ieder geval wel droog. De tweede zaterdag was al beter met nog steeds wel veel wind, maar afgelopen zaterdag spande de kroon. Wat een top weertje kregen wij voor de hele toernooi dag!

Op 4 juni was er tijdens het eerste Westlandse Kampioen toernooi voor de overige jeugd (JO8 bij ons op de vereniging) de hele dag een DJ op het park, mede omdat er die middag de officiële opening was van alle nieuwe sportvelden op onze vereniging, door de wethouder. Het maakte een goede en gezellige sfeer de gehele dag. Dit toernooi werd nu voor het eerste georganiseerd in samenwerking met bijna alle andere Westlandse clubs en ondanks dat er nog wat verbeterpunten zijn is de opzet erg geslaagd geweest en hopen we op een start van een jarenlange traditie. De eindwinnaar op deze eerste editie was vv Lyra.

We hebben alle dagen tijdens de jeugdtoernooien leuke partijen gezien, sommige met extra spannende afloop omdat de eerst of tweede plaats moest worden bepaald door het nemen van penalty’s. Daarnaast was het superleuk om te zien dat jong en oud volop van het gesponsorde snacktomaatje en snackkomkommer genoten. We kregen daar veel complimenten over. Ook blijft het altijd heel leuk om de reacties te kunnen zien van de kinderen voorafgaand en tijdens de toernooidag, op de uitgestalde en mogelijk te winnen bekers en medailles. Daar blijft de jeugd altijd door gefascineerd, wat weer extra inspiratie geeft om er alles aan te doen die 1 e prijs te kunnen winnen. Al blijft het spel spelen, sportiviteit en plezier natuurlijk het allerbelangrijkste.

Alle toernooi dagen hadden we een enorm groot voetbaldartspel staan voor tussen de wedstrijden door. Hier werd veel gebruik van gemaakt en per toernooidagdeel mochten drie spelers met het hoogste geschoten aantal punten een klein extraatje komen ophalen bij de toernooileiding bij de prijsuitreiking.

Ouders/ verzorgers, trainers en begeleiders waren allemaal erg enthousiast en vonden het erg gezellig op ons toernooi. Dat is altijd leuk om te horen. Wij denken dat ook de jeugd, na het zien van de veelal lachende gezichten, er enorm van genoten hebben. Zeker na de afgelopen pittige Coronaperiode, welke zij hebben moeten doorstaan.

Nogmaals willen wij benadrukken dat wij zonder sponsors, geen toernooien kunnen laten plaatsvinden en wij willen daarom nogmaals onze sponsors van de jeugdtoernooien Rijk Zwaan, Dump & Darts Naaldwijk, P.D. Lievaart en Anthura ontzettend bedanken voor hun bijdrage hieraan.

En wij willen ook hierbij een oproep doen voor nieuwe toernooileiders aangezien wij er allebei mee gaan stoppen, dit waren onze laatste toernooidagen. Zonder vrijwilligers, geen toernooien voor onze jeugd en dat zou toch zonde zijn. Wij hebben een mooi draaiboek klaarliggen en zullen zeker voor vragen beschikbaar blijven. Het mooiste zou zijn als er een toernooicommissie kan worden samengesteld van minimaal vier personen, dan kunnen de taken goed onderverdeeld worden en is de belasting per persoon minder groot. Denk jij organisatietalent te hebben en vind je het leuk om je voor de jeugd en de vereniging in te zetten, dan is de vereniging op zoek naar jou! Heb je interesse laat het weten en stuur een mail naar secretaris@vvnaaldwijk.nl

Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie komst en inzet tijdens de toernooidagen, wij hebben ervan genoten! En nog een extra dank aan de scheidsrechters, EHBO-ers, bar- en kantine medewerkers, schoonmakers, bestuur en onze hulptroepen op de dagen zelf. Dit was echt helemaal top!

De jeugdtoernooi organisatie van vv Naaldwijk, Stefan de Hoog en Marleen van de Graaf-Vogels