• Sterke start voor Naaldwijk in 2020

    Na een maand van geen wedstrijden mocht Naaldwijk 1 in actie komen voor de Flynth Westland Cup. De witkielen ontving het van een buitenlandstage terugkerende Honselersdijk terwijl Naaldwijk een weekend eerder in Nederland verbleef. De eerste klasser Honselersdijk had in het begin de overhand in de wedstrijd maar Naaldwijk deed voor een derde klasser aardig mee in de wedstrijd, zeker als je kijkt wie er bij Naaldwijk ontbraken Michiel van den Berg, Thomas Karsten en Jeffrey Wubben. Neem dan ook nog Rashidi Gilkes op de bank zat vanwege een week van niet kunnen trainen dan was het zeker knap dat Naaldwijk Honselersdijk van zich konden en kansen weggaf in het eerste bedrijf. De op doel staande keeperstrainer Hagedoorn kreeg één schot te verwerken. Zelf was Naaldwijk in de slotfase gevaarlijk na een vrije trap maar de rebound trof net geen doel.
    De start van de tweede helft was duidelijk te zien dat Honselersdijk meer tempo in de wedstrijd probeerde te brengen. Naaldwijk liet de oranjehemden spelen daar waar het kon en greep daar waar het nodig zodat ook nu de gasten geen kans kregen. Het verlamde Honselersdijk en Naaldwijk kroop steeds vaker uit zijn schulp onder aanvoering van Jeroen Vogels. Bij één van die uitvallen was het Dennis van Dijk die de bal voorgaf op de klaar staande Danny Niël. Niël ging het luchtduel aan met de uitstormde doelman van Honselersdijk en leek het duel te verliezen maar de doelman liet de bal, niet voor het eerst deze wedstrijd, en er ontstond een kleine scrimmage voor het doel van Honselersdijk. Uiteindelijk was het Jordy van Calsteren die de bal in het lege doel wist te werken, 1 – 0. Honselersdijk was duidelijk van slag want niet veel later werd Nikkie Krauwer neergelegd in de zestien. Danny Niël nam als spits de verantwoording maar helaas was de doelman van Honselersdijk de sterke van de twee en werkte bal met een katachtige reactie uit het doel. Dit sterkte Honselersdijk en door de inbreng van een extra spits werd Honselersdijk sterker. Dit resulteerde in mega kans voor de Honselersdijk. Het schot wat werd afgevuurd spatte echter uiteen op de lat. Naaldwijk gooide de wedstrijd echter in slot en wel op manier die niemand had verwacht. Halverwege de helft van Honselersdijk leek de jarige Laurens Bouritius de bal weg te roeien. Met de term hoogste bal van de dag ging de bal de lucht in en daalde hierna in de richting van het doel van Honselersdijk. De doelman, ver voor zijn staand, van Honselersdijk keek en keek en zag tot zijn verwondering dat de bal in zijn doel verdween. Het commentaar van de jarige Bouritius was na afloop natuurlijk “ik zag de doelman voor zijn doel staan laten we het eens doen!”. Honselersdijk kon de slotfase geen aansluitingstreffer niet meer maken en daardoor gaat Naaldwijk door naar de volgende ronde van de Flynth Westland Cup 2020. De tegenstander hierin is Westlandia zondag.

    Naaldwijk 4 streed aan de andere kant van de sloot op de Sportpark De Hoge Bomen tegen Westlandia 5. Beide teams draaien in de top van de competitie en daardoor werd het een spannende gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk was het Reza Bhoedjang die voor Naaldwijk de bevrijdende derde treffer wist te maken en aan de leiding bracht, 2 – 3. Westlandia probeerde van alles, ook de hulp van de scheidsrechter werd hierbij ingeroepen door de tweede helft bijna een één te laten duren, maar het mocht niet baten wan Naaldwijk keerde terug van de overkant met een 3 – 2 overwinning.

    Naaldwijk 5 moest zich na afloop diep en diep en diep (het moet eigenlijk nog dieper) schamen. Het op bezoek komende sportclub Monster had in zeven voorafgaande wedstrijden eenmaal gelijk gespeeld en de rest verloren. Laten deze bewoners van sportpark Polanen nu juist in deze wedstrijd met 2 – 1 te sterk te zijn voor Naaldwijk. Naaldwijk had bij winst nog met een schuin oog naar boven mogen kijken maar nu is dat gat te groot. Aan de andere kant kun ook zeggen wat zijn de mannen van Naaldwijk 5 toch sociaal door een team wat nog geen wedstrijd had gewonnen te laten winnen!

    Foto by Koos Ophorst