• Tumultueus slot brengt maar één punt

  Naaldwijk kreeg Excelsior ‘20 op bezoek en winst is eigenlijk het enige wat telt in deze fase. Behoedzaam ging Naaldwijk te werk waarbij het eerste kwartier rommelig was. Na deze beginfase kwam Naaldwijk wat beter tot haar recht en kregen Tim van der Wel, bal werd net voor de lijn gepakt door de doelman van Excelsior, en Danny Niël, de bal werd nipt weggetikt door de doelman van de gasten, wat kansjes door goed te jagen.

  Achterin stond het nu goed bij Naaldwijk zodat Jeffrey Wubben weinig te doen had al Excelsior ‘20 het vizier niet scherp. Vanuit een hoekschop kreeg Dennis de Groot, speelde zijn 100ste wedstrijd en werd daarvoor na de wedstrijd gehuldigd, de bal en met een halve omhaal volleerde hij de bal in de kruising, 1-0 en bekroonde zo zijn 100ste wedstrijd. 

  Naaldwijk bleef georganiseerd staan en haalde zo de rust. In de rust wisselde Excelsior ‘20 waardoor zij meer druk gingen zetten op de verdediging van Naaldwijk. Die druk leverde Naaldwijk meer vrijheid op, vooral Floris Groot profiteerde hiervan, maar dit werd niet echt uitgebuit. Het werd feller in het veld en de leidsman die een redelijke wedstrijd floot had moeite om dit bij te houden en zag hierdoor weleens iets niet. Het vertrouwen groeide doordat Naaldwijk goed uit deze strijd kwam en bij een ingooi bij de achterlijn van de gasten trokken de witkielen massaal ten aanval. De ingooi leverde niets op en in de opvolgende counter was Naaldwijk volledig uit positie en werd er op het middenveld niet ingegrepen waardoor de gasten op een 1-1 stand kwamen. Naaldwijk kon overnieuw beginnen om de broodnodige drie punten binnen te slepen. Saïd Abdellaoui was één van die spelers die Naaldwijk bij de hand nam met gevaarlijke corners en met een vlammend schot dat op de paal belandde, hier ging een goede individuele actie aan vooraf. Het einde naderde en het leek op 1-1 uit te draaien tot dat Jesper den Heijer snoeihard werd geraakt in de zestien door de doelman van Excelsior ‘20 zonder dat daar een bal bij in de buurt was zodat Naaldwijk een strafschop kreeg in blessuretijd. Na enige tijd, want er werd discussie gevoerd door de spelers van Excelsior die de beslissing aanvochten bij de leidsman die echter niet van zijn stuk was te brengen, kon Danny Niël aanleggen vanaf de stip.  Niël die als aangewezen speler de verantwoording nam maar dramatisch voor hem en iedereen die Naaldwijk lief heeft schot hij de bal op de paal waardoor het bij 1-1 bleef. De directe tegenstoot was gelukkig een prooi voor Jeffrey Wubben en ook de twee corners die Naaldwijk nog kreeg waren wel gevaarlijk maar leverde geen doelpunt op. Helaas geen drie punten en slechts één dus op naar de laatste vier finales om handhaving te bewerkstelligen.

  De minuut van

  25ste     John Otto

  Naaldwijk 2 begon goed thuis tegen het hoger staande KMD 2 en nam een 1-0 leiding via Sven Heijs na een blunder van de doelman van KMD. Helaas werd de leiding niet vastgehouden en KMD op 1-1 wat ook de eindstand was.

  Naaldwijk 3 ontving KMD 3 dat helaas te sterk was voor het goed draaiende team van Edwin Jansen. Naaldwijk kwam in de tweede helt nog wel via een strafschop op 1-1 maar helaas verloren de de witkielen verloor op het veld met 1-3.

  Naaldwijk 6 dat op bezoek was bij Verburch om tegen het zevende te spelen had geen geluk vandaag. Het verloor nipt met 2-1 in Poeldijk.

  Naaldwijk 7 speelde in Vlaardingen tegen Zwaluwen 5 en het werd een duel om van te genieten met negen treffers. Helaas voor Naaldwijk viel het dubbeltje de kant op van de gastheren want zij wonnen met 5-4.