• Goed nieuws, wederom is er een groot verbeterproject gerealiseerd. Sinds vrijdag 26 maart levert v.v. Naaldwijk energie op via zonnepanelen. West Solar Services heeft met 3 man binnen een week maar liefst 293 panelen van 385 Wattpiek met 3 Solar Edge omvormers aangesloten, waarbij de oplevering er eveneens netjes en opgeruimd uitzag. Een groot compliment namens de club hiervoor.

De verwachte opbrengt is ruim 100.000 kWh per jaar, waardoor we als club voor wat betreft elektra energie neutraal zullen worden. Dit levert de club een aanzienlijke jaarlijkse kostenbesparing op. Het ondersteunt daarnaast de verduurzaming van de gemeente Westland.
    Nog een openstaand puntje dat gerealiseerd wordt is het zichtbaar maken van de opbrengsten van de zonnepanelen in het clubgebouw: mooi om te zien als de zon schijnt (en mooi vooruitzicht om te zien als de kantine weer open is).

West Solar Services van eigenaar Walter Vermaat is inmiddels al 8 jaar betrokken als trouwe teamsponsor van v.v. Naaldwijk.

Achtergrond project realisatie zonnepanelen.
    Nadat de tribune gerealiseerd was, stond eind 2019 het verduurzamen van ons sportpark als project qua prioriteit hoog op de lijst van verbetering projecten. De subsidie regelingen via gemeente, provincie en overheid waren verder verbeterd, waardoor het nog aantrekkelijker werd om hierin te investeren en er voor zonnepanelen een terugverdientijd was van minder dan 3 jaar. De veldverlichting is eigendom van de gemeente en de realisatie van LED verlichting op veld 2, 3 en 4 zal deze zomer plaatsvinden als onderdeel van de realisatie van het kunstgrasveld van de hockey op ons huidige trainingsveld en het vervangen van gras naar kunstgras op ons veld 3.
    Voordat we verder konden gaan in 2020 hoopten we eerst subsidies toegekend te krijgen (met behulp van Arnoud Korrel van Onze Clubkracht) en daar gaan wat maanden overheen. Daarnaast gedragen we ons samen met de handbal inmiddels al meer dan 13 jaar als eigenaar van de kleedkamers, echter formeel is de gemeente nog eigenaar. Uiteindelijk heeft (in goed overleg) zowel de handbal als de gemeente formeel akkoord gegeven dat we de zonnepanelen op het dak van de kleedkamers konden gaan plaatsen. Een aantal zonnepanelen konden daarnaast op het business home geplaatst worden. Adviesbureau Daenen heeft belangeloos geholpen bij het checken van de draagkracht van het dak.
    Vervolgens konden we in september gaan starten met de selectie van de leverancier voor het plaatsen van de zonnepanelen. Drie aan Naaldwijk verbonden bedrijven hebben vervolgens hun best gedaan om een aantrekkelijke aanbieding te maken voor onze club, waarbij er werd meegedacht over de mogelijkheden. Uiteindelijk heeft de projectgroep (Aart van den Bos, Wim Boekestein en Jeff Troost) op basis van eerder opgestelde criteria aan het bestuur voorgesteld om te kiezen voor de offerte van West Solar Services.