• Winst na een moeilijk week voor Naaldwijk

  De voorbereiding voor Naaldwijk op de wedstrijd begon rommelig doordat trainer Fieret na de wedstrijd tegen Loosduinen zijn ontslag indiende. Op maandag werd besloten om tot aan de winterstop assistent Jan van er Sar voor de groep te zetten. Van der Sar kreeg naast de eindverantwoording en ook gelijk te maken met blessuregevallen. Zo ontbraken in de uitwedstrijd bij Schipluiden Danny Niël en Dennis van Dijk. In de warming-up kwam Frank Schipper daar nog eens bij. Al met al geen lekker begin. Zo was ook het begin van de wedstrijd in Midden-Delfland. Schipluiden kreeg binnen een kwartier drie eigenlijk niet te missen kansen. Het was mede dankzij Jeffrey Wubben dat geen van de drie doel trof. Voor Naaldwijk was het zoeken hoe te spelen en Schipluiden maakte hier gebruik van door veel balbezit maar zonder te scoren. Naaldwijk probeerde te counteren maar ook de verdediging van Schipluiden was scherp. Toch was er een kans voor Rashidi Gilkes maar hij zag zijn schot gekeerd worden door de doelman van Schipluiden. Hierna was het weer Schipluiden dat Naaldwijk ver naar achteren wist te drukken en het was wachten op 1 – 0 voor de thuisploeg. Gelukkig voor Naaldwijk trad een oude voetbalwet in werking; de één de kansen de ander de doelpunten. Thomas Karsten werd op pad gestuurd in de slotfase van de eerste helft en aangespoord door Gilkes krulde Karsten om de doelman van Schipluiden heen en scoorde tegen de verhouding in de 0 – 1.
  Na de thee leken beide ploegen meer gewaagt aan elkaar. Naaldwijk kon verder vanaf de eigen zestien spelen en kreeg zo wat lucht. Hierdoor kwam er meer gevaar vanaf Naaldwijk zijde. Thomas Karsten was de actiefste van de aanvallers voor Naaldwijk. Hij leek op weg naar zijn tweede maar na het uitkappen van zijn tegenstander werd hij net aangetikt en viel. De in de eerste helft goed leidende Heemskerk zag er geen overtreding in en dus geen strafschop. Niet veel later was een rush van Michiel van den Berg die leek een prima voorzet af te geven op Rashidi Gilkes maar een arm belette, buiten het gezichtsveld van de man in zwart, dat de bal bij Gilkes terecht kwam. Vaak is driemaal scheepsrecht maar in dit geval niet, want duidelijk hoor- en zichtbaar werd Jeroen Vogels onderuit geschoffeld in de zestien maar ook nu werd er doorgespeeld. Schipluiden liet ook nog van zich spreken mede door een afstandsschot. Zo’n beetje iedereen dacht dat deze bal in het doel zou verdwijnen maar de Naaldwijkse doelman Jeffrey Wubben dacht daar anders over en tikte met een katachtige redding de bal tot hoekschop. Ook een strakke voorzet voorlangs werd niet op waarde geschat door de aanvallers van Schipluiden. Vreemd was om te zien hoe heel Naaldwijk even later stond kijken hoe Schipluiden de 1 – 1 kon binnenlopen. Een 1 – 1 waar je gezien het wedstrijd verloop en de situatie vooraf best mee kon leven als Naaldwijk zijnde. Toch werd het nog 1 – 2 want nadat wederom Thomas Karsten de aanval zocht werd hij in de zestien vanachteren te fel verdedigd en kwam ten val op zo’n 11 meter van het doel van Schipluiden Scheidsrechter Heemskerk kon nu niets anders doen dan naar stip wijzen. Aanvoerder Michiel van den Berg nam zijn verantwoording en schoot de 1 – 2 binnen. Toch was het nog billenknijpen voor de witkielen want de gastheren zette nog aan in de laatste 10 minuten. Het resulteerde in voorzetten, een prooi voor Wubben, of door goede onderbrekingen door de ingevallen Demian Kok. Even leek heel dat Schipluiden kon gaan juichen bij een mogelijke handsbal van een Naaldwijk-speler in de zestien van de witkielen maar dit werd weggewuifd door de leidsman. Na drie minuten blessuretijd werd de moeilijk week afgesloten met gejuich in de kleedkamer en kunnen we nu vooruit kijken naar volgende week wanneer het zichzelf tot titelkandidaat uitroepende Monster op bezoek komt.

  Naaldwijk 2 speelde in Monster tegen het derde. Naaldwijk is wisselvallig, van de laatste vier wedstrijden twee winst maar ook twee keer verlies, maar ook bij de gastheren loopt het niet rolletjes, 3 gewonnen 5 verloren. Naaldwijk was vandaag wel in vorm en liet Monster kansloos. Naaldwijk scoorde viermaal en het hield het eigen doel schoon waardoor het met een 0 – 4 overwinning huiswaarts keerde.

  Naaldwijk 3 kwam in Den Haag bij GSC ESDO nog wel op 0 – 1 voorsprong via Rik Verkade maar onzorgvuldigheid zorgde ervoor dat de gastheren weer naast de witkielen kwamen. In de tweede helft was het thuisploeg dat sterk combinerend Naaldwijk achter de bal aan liet lopen en het wist ook nog tweemaal te scoren. Naaldwijk keerde door de 1 – 3 nederlaag puntloos huiswaarts.

  Naaldwijk 4 ontving het hoger staande RAS 3, dat overigens op het laatste moment nog probeerde de wedstrijd te verzetten, en onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Bogert speelde de Naaldwijk aardig. Naaldwijk wist knap met 2 – 0 te winnen en sluit daarom weer aan bij de top. De komende weken zijn dan bepalend of Naaldwijk echt aansluit.

  Naaldwijk 5 ontving Verburch 5 en het werd een uiterst spannende de wedstrijd tegen de koploper voor Naaldwijk. Naaldwijk was goed in vorm en het gaf de koploper goed partij en het was zelfs de betere van de twee al was het nipt. In een wedstrijd met zeven doelpunten wist Naaldwijk met 4 – 3 te winnen.

  Naaldwijk 6 ontving mede koploper Schipluiden 5. Ook hier was het Schipluiden dat voldoende kansen kreeg maar ook nu gingen deze er niet allemaal in. Naaldwijk was ook gevaarlijk maar ook zij verzuimde om alle kansen om te zetten in doelpunten. Toch werd er zesmaal gescoord en deelde beide ploegen de punten door 3 – 3 te spelen. Hierdoor neemt Velo de koppositie over met 20 punten, waarbij Naaldwijk er 19 heeft samen met Schipluiden, en lijkt Lyra de sluipmoordenaar te zijn met twee wedstrijden minder en vier punten achterstand op Velo.

  Naaldwijk 7 speelde op sportpark Ockenburgh tegen Die Haghe 10 en werd een gelijk opgaande strijd waarbij de punten werden gedeeld door de middenmoters. Mede door een doelpunt van Jim van den Bos wist Naaldwijk 2 – 2 te spelen.