• Zwaar tegenwind voor JO19-1

  Na de goede start van de voorjaarsreeks vorige week (4-1 winst) trof JO19-1 vandaag het onbekende Floreant JO19-1 in Boskoop. Een ploeg die vorige week ook ruim had gewonnen. De reisafstand naar deze ploeg schrok menig supporter af, maar gelukkig hebben enkele spelers zelf al hun rijvaardigheidsbewijs zodat we toch compleet in Boskoop arriveerden.
  Er werd even op gehoopt dat de wind landinwaarts wat minder zou zijn, om toch een fatsoenlijke wedstrijd op de mat te kunnen leggen maar helaas had men daar in Boskoop nog nooit van Hoge Bomen gehoord. Op een kale vlakte had de wind vrij spel en beinvloedde het niveau van deze wedstrijd. Verder ontstond er vooraf wat onenigheid over het wisselbeleid waardoor niet iedereen met z'n gedachten helemaal bij de wedstrijd was.
  Naaldwijk begon met de wind in de rug maar kon hier nooit echt van profiteren. Een 1-0 achterstand werd nog wel snel ongedaan gemaakt door Koen waarna Naaldwijk dacht ook nog wel een voorsprong voor rust te kunnen pakken. Dit deed men echter met de nodige risico's en met 7 man voor de bal leidde onnodig balverlies tot een levensgevaarlijke counter van Floreant die vakkundig werd afgemaakt: 2-1. Dit wapen zouden we in de 2e helft nog vaker zien. Te vaak naar ieders zin.
  In de rust overdacht iedereen zijn eigen wedstrijd en verbeterpunten, maar het was duidelijk dat de echte spirit en wil om er nog iets van te maken ontbrak. Na een aardig begin, waarbij ook nu weer te grote risico's genomen werden (maar ja, je moet wat als je achter staat en storm tegen hebt) liep JO19-1 pijnlijk tegen een onnodige 3-1 achterstand aan. Complimenten aan de spelers, die daarna wel gewoon bleven voetballen maar waarbij elke vorm van overleg ontbrak. De tegenstander daarentegen had in de gaten dat er meer te halen was als ze Naaldwijk eerst lekker lieten komen om in de omschakeling vervolgens steeds weer genadeloos toe te slaan. Zij wisten de rugwind zo wel in hun voordeel te laten werken en speelden het dus gewoon wat slimmer. Het werd uiteindelijk 7-1 en er was niemand bij Naaldwijk die het erg vond dat de scheids eindelijk affloot.
  De thuisblijvers hadden dus het gelijk aan hun zijde en het is aan de spelers om te zorgen dat ze er volgende week weer als een team staan en voor elkaar door het vuur gaan. Ook als je daardoor wel eens wissel staat, dat is nou eenmaal inherent aan het feit dat je 15 spelers hebt.
  Mvv'27 (tegenstander volgende week) is gelukkig wel wat dichterbij zodat het met de support dan misschien ook weer wat beter gesteld is.
  De wedstrijd van gisteren gauw vergeten en alle neuzen weer snel dezelfde kant op voor de komende 9 ontmoetingen. Een plek in de top 4 van deze poule moet dan mogelijk zijn.