• Zwaarbevochten overwinning voor Naaldwijk

  Naaldwijk moest in het restant van haar wedstrijd thuis tegen HVC’10 het opnemen tegen tien man omdat in de eerste helft op 18 november een Hoekenees al naar de kleedkamer was gestuurd. In de rust van die wedstrijd werd de wedstrijd stilgelegd vanwege onderkoeling van de scheidsrechter. Nu was het tijd voor de tweede helft gespeeld en HVC’10 kwam maar met één doel naar Naaldwijk en dat was winnen! Naaldwijk stond ver naar achteren en daardoor kwamen de tien van de gasten sterk voor de dag. Naaldwijk onder druk en de kansen voor HVC’10 waar Jeffrey Wubben, die al snel de spits van HVC’10 op zich zag komen maar eerder bij de bal was maar de aanvaller vond het helaas nog nodig om door te zetten, met een blessure tot gevolg, kon gelukkig wel verder en geel voor de aanvaller waar rood ook niet misstaan had. De laatste line was een sta in weg samen met de opgelapte Wubben voor HVC’10. Toch was de grootste kans voor Naaldwijk. Randy van Schelt zette met een goede pass Jordy van Calsteren voor de Hoekse doelman.

  De niet te missen kans werd half geblokt waardoor de snelheid uit de bal ging en de doelman van HVC’10 kon deze simpel oprapen. Halverwege de tweede helft was het dan wel raak voor HVC’10, een volley vanuit een hoekschop was doeltreffend zoals je ze niet vaak ziet. Dit was het sein om nog meer druk te gaan zetten door de gasten om de overwinning binnen te slepen. Naaldwijk zette via een wissel, Floris Groot voor Jordy van Calsteren, wat om waardoor het meer rust in het spel kreeg. Ook hielp HVC’10 hierbij want frustratie kreeg de boventoon bij de gasten door het uitblijven van een tweede treffer en de stoppen sloegen bij Thomas van der Bogt. Van der Bogt was ooit een seizoen actief voor Naaldwijk en na vlak nadat Wubben via een geweldige redding zijn treffer voorkwam kon Van der Bogt inrukken. Na een overtreding, al geel waardig, schoot hij de bal vervolgens snoeihard tegen hoofd van de op grond liggende speler van Naaldwijk. De negen van de gasten bleven volharden in aanvallen maar door de ruimte op het veld was er voor Naaldwijk meer rust in haar in spel. Omzichtig werd de aanval gezocht maar om niet de deksel op je neus te krijgen moest dit beheerst worden gedaan.

  Naaldwijk leek het punt veilig over de streep te kunnen slepen, HVC’10 leek hier ook vrede mee te hebben, maar de witkielen trokken nog eenmaal ten aanval. Tim van der Wel bereikte vanaf links de op rechts lopende Sven Heijs. De voorzet van Heijs werd geblokt door de verdediger van HVC’10 met de arm zodat er scheidsrechter niet anders kon doen dan te blazen en te wijzen naar de stip. Danny Niël nam zijn verantwoordelijkheid als topscoorder en ging achter de bal staan.

  Degene die keken zagen een beheerste elfmeter trap waardoor Naaldwijk op 2-1 kwam met vreugde uitbarsting tot gevolg. Niet veel later en na nog een tweede gele kaart voor de spits van HVC’10 en dus rood, zaten ook deze vijfenveertig minuten er op en was er groot feest bij de witkielen. Smet op het duel is het gedrag van enkele HVC-ers maar vanuit het bestuur van de gasten is het excuus al gekomen. Zo sluit Naaldwijk 2023 met een positief gevoel af!

  De minuut van:

  9e         Sander Valstar

  90+      Kees Valstar

  Naaldwijk 3 speelde in Maassluis tegen VDL 3 en de gele kaarten deden Naaldwijk de nek om want een 1-0 werd het met 10 1-1 en na een 2-1 voorsprong werd het met 10 2-2 en 2-3. Na rust was er een gelijk opgaande strijd en bleef de stand zoals bij de rust bereikt was en verloor Naaldwijk nipt.

  Naaldwijk 7 had een goede dag in Monster tegen het elfde van de gastheren. Naaldwijk ging door 1-4 overwinning lekker de winterstop in.