• Waterpoloën dan maar?
 • Afgelastingen

  Geen afgelastingen

 • Achtergrondinformatie bij afgelastingen

  Voor velen is het lastig om erachter te komen of bij slechte weersomstandigheden de wedstrijd wel door gaat. Bij de vv Naaldwijk maken wij dit op verschillende manieren kenbaar. De tools die wij gebruiken zijn:

  • Website (www.vvnaaldwijk.nl)
  • Facebook (https://www.facebook.com/vvnaaldwijk)
  • Twitter (@vvnaaldwijk)

  Wanneer de voetbalverenigingen bij afkeuringen digitaal de afkeuring doorgeven aan de KNVB dan is ook via www.voetbal.nl te zien dat een wedstrijd is afgekeurd.

  Algehele afkeuring

  Wanneer de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn (hevige regen- of sneeuwval) of andere omstandigheden is het mogelijk dat de KNVB een algehele afkeuring afkondigt. De bond zal dit dan kenbaar maken via de landelijke media. Dit wordt minimaal 1 dag voor de speeldag gedaan. De KNVB maakt dan gebruik van teletekstpagina 603 van de NOS (NPO 1, 2 of 3). Wanneer er dan achter WEST II onder categorie A of B een kruisje staat zijn alle wedstrijden in die categorie afgekeurd.

  Overige afkeuringen

  Als de weersomstandigheden dusdanig zijn dat er alleen bepaalde velden zijn afgekeurd dan wordt er bij vv Naaldwijk op zaterdag om 7.00 uur en zondag om 9.00 uur gekeurd door de consul en het bestuurslid wedstrijdzaken. Op zaterdagen is er voor de wedstrijden van 14.30 uur om circa 11.30 uur een herkeuring indien noodzakelijk.

  Op zaterdagen zal rond de klok van 7.30 uur informatie gegeven worden over de afgelastingen via de bovenstaande tools. Op zondag zal dit rond de klok van 9.30 uur zijn.

  Rangvolgorde afkeuringen

  Als wedstrijden worden afgekeurd zit hier ook een bepaalde rangvolgorde in waaraan wedstrijdzaken zich moet houden. Dit heeft te maken met het verschil in prestatief voetbal, categorie A, en recreatief voetbal, categorie B.

  Categorie A

  Mannen veldvoetbal standaard Tweede divisie tot en met de vijfde klasse.

  • Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve tweede klasse.
  • Mannen veldvoetbal O23 competitie.*
  • Vrouwen veldvoetbal Eredivisie Vrouwen tot en met derde klasse.
  • JO13 t/m JO19 (Ere)divisie tot en met de Hoofdklasse.
  • Hoofdklasse, eerste klasse MO13 t/m MO20 en Divisie 1 MO17 / MO20 (de categorie A meiden wijkt op enkele onderdelen af van de standaard categorie A, klik hier voor meer informatie https://www.knvb.nl/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/aanbod-competities/vernieuwen-competitieaanbod-mo13---mo20/categorie-a--en-b-meiden)

  * Geldt alleen voor de divisies landelijk

  Categorie B

  • De teams die uitkomen in alle overige klassen.

  Wanneer er velden worden afgekeurd zal er bekeken worden welke wedstrijden worden afgelast en hier wordt rekening gehouden met het aantal wedstrijden dat een team heeft gespeeld in de competitie tot dusver (een team mag niet te veel achterlopen). Het mag duidelijk zijn dat competitiewedstrijden voor vriendschappelijke wedstrijden gaan. Daarna gaan de categorie A wedstrijden weer voor die van de B-categorie.

  Wanneer er bekerwedstrijden en reguliere competitiewedstrijd op het programma staan gaan bekerwedstrijden weer voor competitiewedstrijden in de rangvolgorde bij afkeuringen.

  Uitwijken naar kunstgras

  Voor alle teams is het verplicht om uit te wijken naar kunstgras, indien dit een goedgekeurd en gecertificeerd kunstgrasveld betreft (daar beschikken wij over). Het kan dus voorkomen dat Naaldwijk 2 (cat A) op een natuurveld ingepland staat dat afgekeurd wordt (al is dat 5 min. voor aanvang van de wedstrijd) en dan moeten zij uitwijken naar het kunstgras. Wanneer een andere team, uitkomend in cat. B, in eerste instantie op dat veld ingepland staat en nog niet is begonnen worden zij afgekeurd.